Planetovci na Wings for Life

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Planet TV se bo z ekipo tekačev, med njimi bodo tudi Mirko Mayer (voditelj debate), Blaž Jarc (voditelj Danes), Anja Markovič (vodieljica/novinarka) in Pia Škofic (vremenarka), pridružili tekačem na dobrodelnem teku Wings for Life World Runu in sicer 8. maja v Ljubljani. Tako bodo tudi planetovci prispevali k iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače. 100 odstotkov prihodka od dogodka Wings for Life World Run bo namreč namenjenih fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Sicer pa si bo mogoče celoten prenos teka ogledati v živo na spletnem mediju planet.si. Televizija Planet TV se bo v prenos teka vključila ob 12.45, gledalci bodo lahko videli štart teka v Ljubljani na Kongresnem trgu, sledila pa bosta krajša vklopa ob 14.30 in 17.30. Kot že rečeno, celoten prenos teka pa bo gledalcem na voljo na planet.si.

Več o W4L

Wings for Life World Run je prvi svetovni simultani tek, saj bodo tekači na šestih celinah štartali istočasno.

Z udeležbo na tekmovanju Wings for Life World Run tekači sodelujejo na edinstvenem globalnem športnem dogodku, ki prispeva k iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače. 100 odstotkov prihodka od dogodka Wings for Life World Run je namreč namenjenih fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Format tekmovanja Wings for Life World Run je edinstven, ne le pri teku, temveč tudi pri drugih športnih dogodkih. Trase bodo določene, vendar tekačem ne bo treba preteči vnaprej določene razdalje. V nasprotju z običajnimi tekmovanji jih bo ciljna črta tokrat lovila in ne bodo tekli proti njej.

Na kratko: tekači bodo vedeli, kje štartajo, ne bodo pa vedeli, kje bodo končali. Tekmovanje poteka takole: pol ure po signalu za štart, ko tekmovalci zapustijo štartno črto, bodo uradna zasledovalna vozila hkrati štartala z vseh lokacij in začela zasledovati tekače. Hitrost vozil se bo povečevala na določenih intervalih v skladu z globalnim časovnim razporedom. Ko vozilo prehiti tekača, je njegovo tekmovanje končano in lahko poišče avtobus oziroma kombi, ki ga bo pripeljal nazaj na štart, tam pa bo sledilo praznovanje.

Več iz te teme:

Komentarji: