Poletov kolesarski izlet: Zahodno - dolenjski krog

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

V Grosuplju, mestecu kipov, ki je od zmajskega mesta s tremi mostovi v centru in reke, v kateri so nedavno odkrili non-plus ultra velikega deblaka in ostanke rimske galeje oddaljeno le dva tunela, deluje eno najbolj aktivnih kolesarskih društev pod okriljem očeta gora na Slovenskem, Triglava. 

Kolesarsko društvo Grosuplje je dežurni krivec za vse uspešno izpeljane »Maratone treh občin« in obenem pionir na sončni strani Alp pri približevanju planinskih poti kolesarjem.  Med drugim se je v tej občini odprla prva, dvonamenska kolesarsko – pohodniška pot v Sloveniji, o kateri si boste lahko več prebrali v jutrišnji izdajo spletne strani Polet O2.

Današnje vrstice pa so namenjeni kolesarski akciji, ki se jo lahko udeleži vsakdo, ki ima željo po dolenjskem asfaltu obračat obročnike, obute v izum gospoda Dunlopa.

Za začetek, kaj je Zahodno – dolenjski krog?

To je kolesarsko turistična akcija, ki je povezala dolenjske občine. Namen je, da si s pomočjo te akcije popestrite dneve na kolesu in pa morda tudi spoznate kaj novega med vožnjo po zahodni dolenjski pokrajini. Obiščete lahko deset krajev v katerih so sodelujoči lokali , ki imajo v svoji bližini zanimive kulturno – zgodovinske točke ali pa lepe razglede na ožjo in širšo okolico . Povsod vam bodo postregli z dobro hrano in pa seveda s hladnimi napitki, vendar pa pazite na to, da pridete med njihovim delovnim časom. Pot do posameznih krajev si lahko prosto izbirate, nekaj nasvetov kako in kje začeti pa si boste lahko našli na vzorno urejeni spletni strani Kolesarskega društva Grosuplje.
V sodelujočih gostinskih lokalih prejmete žig v evidenčni kartonček, ki ga dobite na eni od prijavnih točk. Vsak dan lahko v posameznem lokalu dobite samo en žig. Seveda pa si dnevno število obiskanih krajev (žigov) izbirate po želji.

Kje začeti?

Odločitev je vaša. Samo za informacijo: Če začnete, npr. v Ljubljani, bo obisk Zahodno-dolenjske pokrajine vaš mega kolesarski računalnik »napolnil« s kar 175 prevoženimi kilometri in približno 2500 višinskimi metri. Grosuplje je idealna izhodiščna točka za začetek obračanja pedalov. Parkirišč ne manjka in vsa imajo eno lepo lastnost: niso obarvana z modrimi črtami, kar pomeni, da ni potrebno plačati parkirnine. Tista rumeno obarvana pa le pustite pri miru. Redarska služba v Grosuplju vzorno deluje. Preverjeno!

Kam se peljati?

Na strani Kolesarskega društva Grosuplje dobite vse informacije o tej edinstveni kolesarski sinergiji dolenjskih občin.

Akcija traja do 20. Septembra, tako da pohitite v Grosuplje, da lahko unovčite na morju pridno pridelane kolesarske kilometre!

Dobrodošli. 

Več iz te teme:

Komentarji: