Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Bučini mafini za zmago

ni podpisa
ni podpisa
Uredništvo
15. 10. 2017 | 12:10
1:04

Bučini mafini s pistacijami in temno čokolado

Za bučkote potrebujete:

  • 600 g velike oranžne buče
  • 300 g mletih mandljev
  • 100 g neslanih pistacij
  • 2 jajci
  • 30 g temne čokolade
  • Žlica kokosovega masla
  • Žlička cimeta
  • Ščepec soli
  • Žlička sode bikarbone
  • Žlička indijskega trpotca

Priprava

Bučo narežemo na manjše kose in jo približno pol ure pečemo na 200 stopinj v pečici, da se zmehča. Posebej penasto umešamo jajci in jima dodamo ostale sestavine (temno čokolado narežemo na koščke). Ko je buča pečena in mehka, jo pretlačimo v pire in dodamo ostalim sestavinam. Če je masa preredka, dodamo še malo mletih mandljev.

Nadevamo v modelčke za mafine. Količina zadostuje za 13 velikih mafinov, ki jih pečemo na 180 stopinjah od 25 do 30 minut.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine