Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Poletov recept: Caprese z genovskim pestom

ni podpisa
ni podpisa
Tanja Drinovec
28. 9. 2017 | 08:09
28. 9. 2017 | 08:09
1:43

Na naših vrtovih, če jih hvala bogu imamo,  eselo zorijo slastni paradižniki. Tako sladki in dobri so, da so že sami po sebi, brez dodatkov prava specialiteta. Ko zagrizemo v ta sadež iz vrta, pridemo do spoznanja, da so nas z na veliko pridelanimi kupljenimi paradižniki krepko potegnili za nos. Pa vendar, vsakdo nima te res velike sreče. Zato bomo v današnjem receptu okus paradižnika nadgradili v eni od tako imenovanih solatnih klasik, ki se imenuje solata Caprese. Glavno besedo pri njej ima seveda paradižnik, o katerega zdravih učinkih smo že pisali v enem prejšnjih receptov. Poleg paradižnika pa so tu še sir mocarela in bazilika.  Zelo preprosta, hitra in nadvse okusna solata, pa še zdrava za povrh.


Za dvoje lačnih ust potrebujemo:
4- 5 zrelih paradižnikov
Vrečka sira mocarela
Velik šop sveže bazilike
0,5 dl olivnega olja
Pest parmezana
2 stroka česna
Sol, poper
50 g pinjol
Balzamični kis


Priprava:
Paradižnik očistimo in narežemo. Nanj zdrobimo koščke mocarele. Za pesto v mlinčku zmeljemo šop bazilike, olivno olje, česen, parmezan, pinjole, sol in poper v gladko zmes. Prelijemo ga čez paradižnik in mocarelo. Solato še začinimo z oljem, kisom, soljo, po želji pa še s sesekljano baziliko in z nekaj pinjolami, ki jih potresemo po njej.
Solata je lahko morda v spremstvu dobrega koščka kruha čudovita slastna večerja.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine