Poletov recept: Muffin kot sendvič za na pot

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Nekoč sem na enem od predavanj priznanega slovenskega doktorja, strokovnjaka za prehrano športnikov med drugim ujela njegovo misel, da dobrega kolesarja spoznaš po številu sendvičev, ki jih pospravi v žepe svojega dresa, ko zajaha kolo. Sendviči so res ena izmed dokaj priročnih in hranljivih obrokov, ki pridejo v poštev med različnimi športnimi aktivnostmi, hribolazenjem, potovanji…. V današnjem receptu pa sem se odločila za sendvič izpeljanko v obliki skoraj vsem poznanih muffinov. Torej gre za slano, malo bolj hranljivo, sočno in začinjeno obliko priljubljene ameriške sladice, ki po svoji obliki tudi ne zaseda preveč prostora  v naših žepih dresa ali nahrbtniku.
Tokratni muffini bodo bogat vir ogljikovih hidratov, beljakovin ter nekaj maščobe in zelenjave. Seveda je njihov čar tudi v tem, da si jih priredite po lastnih željah in okusu. Sestavite si jih, kakor je vašemu navdihu drago iz vam priljubljenih živil brez predsodkov.


Za približno 12  muffinov  potrebujemo:
3 jajca
120 ml olja
3 žlice kisle smetane
150 g puste skute
100 g pirine moke
Sol
Pol žličke pecilnega praška
Po eno pest šunke, sira, na kocke narezane paprike, paradižnika
Šopek peteršilja in drobnjaka
Žlička mlete rdeče paprike


Postopek:
Penasto zmešajte jajca, olje, kislo smetano nato še rahlo vmešajte skuto. Dodajte še moko, sol in pecilni prašek, da dobite gladko zmes. Nazadnje v zmes stresite šunko, sir, papriko, paradižnik, mleto papriko, peteršilj in drobnjak (lahko pa vaše sestavine po želji). Nastalo zmes nadevajte v papirčke, ki ste jih dali v model za muffine.


Pa srečno pot.
 

Več iz te teme:

Komentarji: