![ni podpisa](https://www.delo.si/media/images/20200909/465802.width-660.jpg?rev=0)
Neomejen dostop | že od 9,99€
Nekoč sem na enem od predavanj priznanega slovenskega doktorja, strokovnjaka za prehrano športnikov med drugim ujela njegovo misel, da dobrega kolesarja spoznaš po številu sendvičev, ki jih pospravi v žepe svojega dresa, ko zajaha kolo. Sendviči so res ena izmed dokaj priročnih in hranljivih obrokov, ki pridejo v poštev med različnimi športnimi aktivnostmi, hribolazenjem, potovanji…. V današnjem receptu pa sem se odločila za sendvič izpeljanko v obliki skoraj vsem poznanih muffinov. Torej gre za slano, malo bolj hranljivo, sočno in začinjeno obliko priljubljene ameriške sladice, ki po svoji obliki tudi ne zaseda preveč prostora v naših žepih dresa ali nahrbtniku.
Tokratni muffini bodo bogat vir ogljikovih hidratov, beljakovin ter nekaj maščobe in zelenjave. Seveda je njihov čar tudi v tem, da si jih priredite po lastnih željah in okusu. Sestavite si jih, kakor je vašemu navdihu drago iz vam priljubljenih živil brez predsodkov.
Za približno 12 muffinov potrebujemo:
3 jajca
120 ml olja
3 žlice kisle smetane
150 g puste skute
100 g pirine moke
Sol
Pol žličke pecilnega praška
Po eno pest šunke, sira, na kocke narezane paprike, paradižnika
Šopek peteršilja in drobnjaka
Žlička mlete rdeče paprike
Postopek:
Penasto zmešajte jajca, olje, kislo smetano nato še rahlo vmešajte skuto. Dodajte še moko, sol in pecilni prašek, da dobite gladko zmes. Nazadnje v zmes stresite šunko, sir, papriko, paradižnik, mleto papriko, peteršilj in drobnjak (lahko pa vaše sestavine po želji). Nastalo zmes nadevajte v papirčke, ki ste jih dali v model za muffine.
Pa srečno pot.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji