Poletov recept: pečena goveja prsa

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Zgodba o pečenih prsih je v resnici domači eksperiment in preizkušnja z odličnim izidom, ki jo preverjeno lahko delim med vas.
Svojega sina sem poslala  v trgovino po svinjska rebra, domov pa je prišel z dvema velikima kosoma govejih prsi. Po dolgotrajnejšem listanju po svoji bogati zbirki kuharskih knjig in deskanju po virtualnem svetu sem razočarana ugotovila, da nisem prišla do nikakršnih željenih informacij in nasvetov. Črna informacijska luknja o govejih prsih. S sinom sva torej naredila bojni načrt, kako se  bova zadeve lotila, ukrotila podivjano in ne preveč čislano in po kvaliteti tudi ne preveč cenjeno govedino. Pravi izziv za dolgo zimsko sobotno popoldne, ki ga za to jed tudi potrebujete. Predvsem pa potrpežljivost.

 


Za vse skupaj sva potrebovala:
olje
Dober kilogram olupljenega krompirja
1 do 2 rdeči papriki
1 por
2 bučki
2(3) korenja
Nekaj strokov česna
2 čebuli
2 večja kosa govejih prsi
Sol, poper
Med
Paprika v prahu
Česen v prahu


Priprava:
Prsa najprej premažemo z medom in potresemo s poprom, papriko in česnom. Na zelo vročem olju jih na hitro popečemo. Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Na pladenj zrežemo krompir na manjše kose in dodamo vso preostalo narezano in očiščeno zelenjavo. Vse skupaj posolimo. Na pekač položimo še popečeno meso in pekač dobro pokrijemo z aluminijasto folijo. Vse skupaj damo v pečico. V pečico damo tudi ognjevarno posodo z vodo, ki bo vlažila zrak. (Če nimate parne). Prsa pečemo vsaj tri ure. Odvisno od debeline in količine mesa), vmes pa večkrat preverimo mehkobo in vse skupaj zalivamo s tekočino, ki se je nabrala v pekaču. Vedno pokrijemo nazaj. Ko so prsa zmehčana, so nared.

 

Več iz te teme:

Komentarji: