Poletov recept: pečena jabolka

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Prvi spomladanski kilometri na kolesu po dolgi zimi znajo biti zelo srečni seveda pa tudi precej naporni in izčrpujoči za naše mehanizme. Običajno nam spomladansko vetrovno vreme pobere zadnje atome moči in energije, vsaj tistim, ki smo se v mrzlih dneh doma pridno greli. Energijsko luknjo bomo na hitro zapolnili z retro sladko sadno okusno, enostavno in zdravo recimo ji sladico. Saj poznamo tisto staro modrost :»Jabolko na dan odžene zdravnika stran«. Poln vitaminov in mineralov je ta prvinski sadež. Dobimo pa ga vedno in povsod, seveda pa je najboljše in najbolj polnovredno tisto domače jesensko z domačega vrta. Poleg jabolk pa imamo tu še vsem znano zdrave in potrebne orehe, med, cimet in limonin sok za zvrhan koš zdravja na krožniku.
Sladica je zelo enostavna za pripravo, če odvzamemo nekaj časa za pečenje. Še najbolje, da si jih pripravimo preden se odpravimo na naš trening in jih, ko se vrnemo lačni domov samo na hitro pogrejemo v pečici.

ni podpisa
ni podpisa

Potrebujemo za 4 jabolka:
4 velika olupljena jabolka
2 pesti orehov
Pest rozin
Žlička cimeta
Ščepec klinčkov
4 čajne žličke medu
2 žlički masla
Limonin sok
Voda


Priprava:
Olupljena jabolka izvotlimo in jih damo na pekač z dvema prstoma vode. V jabolka nadevamo orehe katere smo posuli s cimetom. Na vsakega damo še po malo žličko medu in še pol žličke masla. Jabolka posujemo še s klinčki in jih pokapljamo z sokom limone. Pečemo jih pri temperaturi 180 stopinj približno pol ure. V drugi polovici jabolka pokrijemo z aluminijasto folijo in po potrebi v pekač dolivamo vode.
Če je lakota prehuda in nismo preveč pikolovski glede preštevanja kalorij, pa k sladici lahko postrežemo še kepico sladoleda ali stepene smetane, da bodo brbončice še bolj zaigrale.

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: