Pomladni test tekaških copat: Pronatorji (2)

Objavljeno
26. marec 2015 11.03
Posodobljeno
26. marec 2015 11.03
Uredništvo
Uredništvo
Za naše bralce smo preznojili 51 parov tekaške obutve, s katero si boste lahko naredili pomlad še lepšo. V testno ekipo smo povabili rekreativni tekačici maratonki Zalo Praprotnik in Sanjo Vebster, olimpijca Janija Klemenčiča in Jureta Vajsa, prof. športne vzgoje. Kot že tolikokrat doslej se je test izvajal na testnem krogu v okolici Vrbenj in na atletskem stadionu v Radovljici z okolico.

Če ste prebrali uvodna navodila in se prepoznali med pronatorji, vam sedaj predstavljamo test tekaških copat za to skupino tekačev. Prvi del testa pronatorev najdete na tej povezavi, ostali štirje modeli pa so pred vami:

 

SAUCONY GUIDE 8

135,00 €


Model (na voljo je tudi v ženski izvedbi) je primeren za vse tekače pronatorje in tiste z nevtralnim stopalnim lokom, ki iščejo mehek in udoben copat z rahlo podporo na notranji strani.
Testni komentar: Odlikujeta ga dober oprijem in občutek stika s podlago na vseh terenih. Odličen trening copat za srednje težke in težke tekače.
Teža moški: 285 g

 

NIKE AIR ZOOM STRUCTURE 18

129,99 €

Copat je primeren za vse teže tekačev s pronacijo in nevtralnim stopalnim lokom. Ponuja nam dodatno stabilnost pete. Blaženje ZOOM AIR v peti in pod prsti je tanjše in zato tudi copat stabilnejši in lažji.
Testni komentar: ZOOM STRUCTURE 18 je primeren za urejene podlage in tudi daljše teke. Copat je zelo odziven, kljub temu pa nam ponuja dobro blaženje. Nogi ponuja dobro oporo.
Teža moški: 302 g
Teža ženski: 260 g

 

NIKE LUNARGLIDE 6

129,99 € (cena Hervis)

Ta copat je primeren za lahke in srednje težke tekače z zmerno pronacijo in za tiste z nevtralnim stopalnim lokom. Ponuja nam enakomerno blaženje po celotnem podplatu, kar še posebej občutimo na trših podlagah.
Testni komentar: Model je primeren za tekače z ozkim in srednje širokim stopalom, ki radi tečejo po urejenih podlagah (asfalt, makadam).
Teža moški: 265 g
Teža ženski: 230 g

 

NIKE ZOOM WINFLO

79,99 € (cena Hervis)

Gre za lahek copat, s katerim naj bi tekli kot veter. Ponuja dovolj stabilnosti, blaženja in udobja. Primeren je za tekače pronatorje in tiste z nevtralnim stopalnim lokom in s srednje širokim in širokim stopalom.
Testni komentar: ZOOM WINFLO je namenjen  ambicioznim tekačem začetnikom, ki želijo teči krajše razdalje.
Teža moški: 280 g
Teža ženski: 246 g