Premiera novega Scotta

Tik pred slovito dirko po Franciji je Scott predstavil povsem novo specialko s starim imenom - Addict!
Fotografija: Scott Foto: Scott
Odpri galerijo
Scott Foto: Scott

"Izboljšana perfekcija. SCOTT Sports je predstavil povsem novega Addicta RC,eno najbolj uspešnih tekmovalnih koles zadnjega desetletja. Hitrejši, bolj aerodinamičen, za 14 % bolj tog, z bolj agresivno geometrijo, večjim udobjem in takoj opazno integracijo. Kako vam je všeč?" Tako so ga v uvodniku predstavili v švicarski Scottovi glavni pisarni. In, imamo kaj videti!

Trend novih cestnih dirkalnih koles gre v integriranost in aerodinamiko. To da imajo že vsi dirkalniki kolutne zavore ni več novica. Z novim addictom bodo kolesarji moštva Scott Mitchelton skušali osvojiti rumeno majico letošnjega slovitega Toura.

Vidite kje kakšne kable? Foto: Scott
Vidite kje kakšne kable? Foto: Scott

 

Kaj je drugačnega na novem addictu


Najprej opazimo spremenjen trikotnik, oz. zadnje vilice kolesa. Potem seveda ne moremo, da ne bi opazili, da ne vidimo niti ene pletenice oz. kabla ali bovdna. Integrirano krmilo je še bolj ploščato in zato aerodinamično od prejšnjega. Pravzaprav gre z aodlično mešanico med Scottovim foilom in addictom prejšnje generacije. Aerodinamika, ki pa ni na prvem mestu. Scott je naredil še lažje, še bolj togo kolo, ki pa je hkrati udobno in še zelo hitro. Kako hitro je pa bodo pokazale ceste dirke po Franciji.

Novo integrirano krmilo, prav tako brez vidnih kablov. Foto: Scott
Novo integrirano krmilo, prav tako brez vidnih kablov. Foto: ScottBrez motečih dejavnikov.  Foto: Scott
Brez motečih dejavnikov.  Foto: ScottSpuščen trikotnik za večjo stransko togost in udobnost Foto: Scott
Spuščen trikotnik za večjo stransko togost in udobnost Foto: Scott
 

Komentarji: