Prihodnost kolesarstva?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Kolo, ki izgleda, da je pobegnilo iz znastveno-fantastičnega filma nosi povsem primerno ime - Cyclotron. Če bodo kdaj avtorji takšnih filmov izbirali ime svojega filma o jeklenem orjaku, potem je to gotovo pravo ime za film.

Kolo tudi na prvi pogled spominja na nekoga iz kultne franšize Transformerjev, a prihodnost ni daleč. Proizvajalci tega kolesa, ki je svet uvidel na platformi za množično financiranje Kickstarter, so obljubili, da bodo kolo dostavili v manj kot enem letu od naročila.

Cyclotron je izdelan iz karbonskih vlaken, premore vse lastnosti vožnje normalnega kolesa, le z eno razliko - v pnevmatikah Cyclotrona ni zraka, temveč gre za kolesa, ki so narena iz trdnega polimera in lahko zdržijo tudi do 10.000 kilometrov vožnje, no, vsaj tako pravijo proizvajalci.

Ker gre za kolo prihodnosti, seveda ta premore tudi bluetooth, s katerim se pveže na vaš telefon, vas usmerja, ko ste izgubljeni in posodablja vse aplikacije vezane na kolo, kar tako, za lešpo in bolj moderno izkušnjo. Pa še to: senzorji avtomatično prižgejo luči na kolesu, v tistem trenutku, ko se zmrači.

Okoli 850 evrov. www.kickstarter.com

 

Več iz te teme:

Komentarji: