Rizmal in Lukanova postavila nova najboljša časa na Ljubljanskem maratonu

Desetkilometrska razdalja je bila spet razburljiva, videli smo nov slovenski rekord med ženskami in nov najboljši čas med moškimi.
Fotografija: Klara Lukan. FOTO: Peter Kastelic
Odpri galerijo
Klara Lukan. FOTO: Peter Kastelic

Klara Lukan je zmagala na 25. Volkswagen ljubljanskem maratonu na 10 km in z 32 minutami in 32 sekundami postavila slovenski rekord v cestnih tekih na tej razdalji. S izidom bi Lukanova bila celo četrta v današnji moški konkurenci, v kateri je Mitja Rizmal s 30:51 na poti do zmage postavil nov rekord proge.

image_alt
Ljubljana gosti najboljše slovenske maratonce

Lukanova je za 51 sekund izboljšala svoj prejšnji slovenski rekord (33:23), ki ga je dosegla 27. oktobra pred dvema letoma, ko so v slovenski prestolnici pred pandemijo novega koronavirusa pripravili zadnji maraton pred današnjim najbolj množičnim športno rekreativnim dogodkom v državi. Za 21-letno Lukanovo je bila tokrat druga Urška Krašovec (40:46), tretja pa Petra Krmelj (42:07).

Rizmal je do zmage prišel v zaključku, ko je s pospeševanjem za sabo pustil Klemena Bojanca, ki je zaostal sedem sekund, tretji je bil daleč za njima Jakob Medved (32:18). Ta je tudi zadnji med tekači, ki je bil v cilju pred Lukanovo, ki je letos nastopila na olimpijskih igrah v Tokiu.

V moški konkurenci je drugo mesto zasedel Klemen Bojanc (30:58), tretje pa Jakob Medved (32:18). Lukanovi sta na stopničkah družbo delali Urška Krašovec (40:46) in Petra Krmelj (42:46).

Komentarji: