Roza test: Unisex, tudi za žensko udobje

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ta mesec sem za vas preizkusila kolesarski sedež Power znamke Specialized. Sodi v kategorijo unisex, vendar me je zanimiva oblika prepričala, da ga je vredno preizkusiti.

Sedež Power se od klasičnih sedežev, ki ste jih navajene, razlikuje po tem, da je približno tri centimetre krajši, zadnji, sedalni del pa je širok 143 mm (izberete lahko še širši različici širine 155 mm ali 168 mm) in rahlo privzdignjen, kar je primerno tudi za žensko udobje. Sedež je namreč oblikovan tako, da na njem sedite le z medeničnimi kostmi, vaši občutljivi predeli pa med sedenjem niso obremenjeni. Ta oblika sedeža tako tudi med daljšim kolesarjenjem zagotavlja nemoten pretok krvi in ne povzroča bolečin perinealnega predela ali morebitne otrplosti intimnih predelov. Hkrati pa takšen način sedenja omogoča bolj agresivno in aerodinamično držo, zato je primeren tudi za resnejše kolesarske podvige.

Poudariti moram le, da je sedež nekoliko trši, se pravi, da ni oblazinjen kot fotelj. Toda za takšen specifičen način sedenja na medeničnih kosteh to ni moteče.

Sedež sem za preizkus dobila v kolesarskem centru BL Šport (Specialized Concept Store) v Celju. Cena preizkušene cenejše različice sedeža s krom-molibdenovimi vodili in karbonsko ojačeno školjko je 79,90 evra. Za zahtevnejše kolesarke so na voljo tudi lažji in precej dražji modeli s titanovimi in karbonskimi vodili.

Objava ni bila naročena ali plačana, izbor je nastal v uredništvu.
 

Več iz te teme:

Komentarji: