Rumena Ljubljana: preko 8.000 tekačic proslavilo 11. dm tek za ženske

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Vseslovenski ženski tekaški praznik je zopet, že 11. zapored, združil številne tekačice in navijače v dobri volji, odlični energiji in zdravem življenjskem slogu. 11. dm tek za ženske je proslavilo preko 8.000 tekačic, ki so se v rumeni barvi majic podale na 5- ali 10-kilometrsko tekaško traso v ljubljanskem parku Tivoli. Za tekačice so navijali številni znani Slovenci, dm tek za ženske pa je tudi letošnje leto minil v dobrodelnem duhu – donacija bo v pomoč otrokom, saj jo je prejela Ustanova za novo Pediatrično kliniko v Ljubljani, ki zbira in tudi namenja sredstva za nakup naprav Pediatrične klinike.

Preko 8.000 tekačic se je zadnjo soboto v maju zbralo v ljubljanskem parku Tivoli, kjer so se pogumno podale čez startno črto ter samozavestno prečkale ciljno linijo 11. dm teka za ženske. Dame vseh generacij so proslavile svojo moč, svojo ženstvenost in same sebi dokazale, da zmorejo. »Zjutraj so tekačice za ogrevanje naprej malo poklepetale, nato pa so začele z vajami. Štart je naznanil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič in najprej so se na tek podale tekačice na 5 kilometrov, za njimi pa so pričele s tekom še ostale, torej tekačice, ki so osvojile 10-kilometrsko tekaško avanturo. V teku so zelo uživali tudi najmlajši, za katere smo pripravili Oskarjev tek. Njih je še dodatno spodbujal Ribič Pepe. Ponovno smo bili ponosni tudi na »našo« Vesno, prejemnico donacije oziroma nožne proteze na enem izmed preteklih dm tekov za ženske.« je po dogodku povedala Urša Trpin Kramar, vodja marketinga dm drogerie markt Slovenija.

ni podpisa
ni podpisa

Tudi sodelavci Poleta so se mudili na prireditvi: Dr. Nada Rotovnik Kozjek, vodja marketinga dm drogerie markt Slovenija Urša Trpin Kramar, zmagovalka na 10 km Lea Einfalt in tekaški trener Klemen Dolenc.

Cel dan je spremljalo veselje – med tekačicami, navijači in glasbenimi gosti. Program sta povezovala voditelja Marko Potrč in Jan Golja, za skupinsko ogrevanje pa je s tekaškimi inštruktorji poskrbel profesionalni osebni in kondicijski trenerji ter strokovnjak za prehrano Matej Cankar. Damam je med pripravami po žilah pognala kri tudi energična zumba inštruktorica Nataša Naneva. Za prave ritme in motivacijo so čez cel dan skrbeli simpatični Čuki, dame pa je s svojim glasbenim nastopom presenetil in počastil tudi priljubljeni Samuel Lucas, za katerega so vsako nedeljo navijale pred televizijskimi ekrani oddaje Znan obraz ima svoj glas.

Med množico navijačev so se damam, ki so rumeno pobarvale ljubljanski Tivoli, v podporo pridružili tudi kraljica snežnih strmin Tina Maze, voditelj Denis Avdić, profesionalni osebni trener, strokovnjak za telesno gibanje ter specialist za telesne transformacije CoachGG – Gašper Grošelj; in puščavski lisjak Miran Stanovnik. Tekla je tudi dr. Nada Rotovnik Kozjek, ki je skupaj s tekaškim trenerjem Klemenom Dolencem skrbela za nasvete o prehrani in gibanju tekačic.

Motivacijo med tekačicami sta nedvomno spodbudili tudi Jožica Cajnko in Sabina Dermota. Jožica je bila prejemnica donacije za športno nožno protezo na 6. dm teku za ženske, Sabina pa je slepa tekačica, ki ne pozna ovir, zajema življenje s polno žlico, tokratni pa je bil že njeni 4. dm tek za ženske. Tekačicam so se na progi 11. dm teka za ženske z nasmehom pridružile tudi dame iz programa »danes začnem«, ki so se lansko leto pod vodstvom strokovnjakov pripravljale na jubilejni dm tek za ženske ter tako skočile v zdrav življenjski slog.

ni podpisa
ni podpisa

Pestro je bilo tudi na odru.

»Tako kot v preteklosti, smo bili na dm teku dobrodelni tudi letos. Donacijo v višini 8.000 € smo poklonili Ustanovi za novo Pediatrično kliniko v Ljubljani, ki zbira in tudi namenja sredstva za nakup naprav Pediatrične klinike. Donacija bo namenjena nakupu ultrazvočnega aparata, z njim pa bo skrajšan čas zdravstvene obravnave otroka, saj bo UZ pregled lahko opravljen sočasno v ambulanti ob pregledu, sama preiskava pa je povsem neboleča in neškodljiva.« je več o dobrodelni gesti pojasnila Trpin Kramarjeva. Predstavniki ljubljanske Pediatrične klikne so se tekačicam pridružili tudi pri teku, zdravniki, medicinske sestre in psihologi ljubljanske Pediatrične klinike ter študenti medicine pa so pripravili delavnico z naslovom »Pogumen sem«, s katero pomagajo otrokom zmanjšati strah pred zdravnikom.

Na dogodku je bilo organizirano ločevanje in zmanjšanje odpadkov, s prevozi Ljubljanskega potniškega prometa in Slovenskih železnic pa so organizatorji poskrbeli za zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Več iz te teme:

Komentarji: