S čim na smučišče? Ženske smuči

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Ko živo srebro na termometru začne padati, se večina prej ali slej znajde pred odločitvijo, kdaj bo treba – globoko – seči v žep za nakup novih smuči in druge smučarske opreme. Z zdravim premislekom in brez precenjene samopodobe bomo prej zadeli v polno kakor zgolj s pogledom, kakšen nakup nam sploh dovoljuje debelina denarnice. Kaj hitro nas lahko z vsakim zavojem zapeče vest ob spoznanju, da smo z vložkom, ki (pre)hitro doseže tisočaka, udarili mimo. Neudobje, nelagodje in nesproščenost na dragi igrači pač ne morejo biti smučarski užitek.

Kupiti ali izposoditi?

Cena smuči ne zagotavlja zadovoljstva na belih strminah in vrhunska smučka ne zagotavlja vrhunske smuke. Najpogostejša napaka pri nakupu so predrage, prezahtevne smuči. Bolj kakor preslabe. Izbira smuči je proces z veliko dejavniki. Najprej je treba pošteno oceniti svoje smučarsko znanje, nato še bolj pošteno telesno pripravljenost ter na koncu izluščiti teren in snežno podlago, ki nam najbolj ustrezata.

Ženske smuči

HEAD SUPER JOY

Super joy zagotavlja super zadovoljstvo za srednje dobre smučarke. V trendu ženskih smuči je tudi Headov model zelo lahek izdelek, vendar zagotavlja nadzor tudi pri višjih hitrostih in na grbinasti podlagi. Smučka je varna izbira za širok spekter rekreativk za celodnevno vožnjo po urejenih progah.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

INSOMNIA POWER SHIFT

Ženske smuči za lepo urejene terene

Insomnia je hitra in izjemno odzivna smučka za kombinacijo kratkih in dolgih zavojev na urejenih snežnih podlagah. Narejena je po tehnologiji Amphibio 4D, ki je prva štiridimenzionalna smučarska tehnologija na trgu. Leva in desna smučka se razlikujeta, saj tehnologija združuje profila Camber in Rocker: prvi skrbi za odličen oprijem robnikov, drugi pa omogoča hitrejše in boljše zavoje. Amphibio 4D tehnologija pa gre še korak naprej, saj se smuči razlikujejo tudi na sprednjem in zadnjem delu. Konveksni sprednji del omogoča bolj natančen vstop v zavoj, konkavni zadnji del pa zagotavlja optimalen izhod iz zavoja in navezavo v nov zavoj. Po zaslugi uporabe dual shaped titaniuma so občutno povečali torzijsko stabilnost smuči in zmanjšali njihovo težo. Insomnia Power shift je odlična ženska all mountain smučka z izjemno odzivnostjo in zato primerna za boljše smučarke.

ni podpisa
ni podpisa

 

FISCHER TRINITY

Ženske smuči za lepo urejene terene

Trinity My style je smučka za dame. Za tiste, ki želijo uživati na snegu, za tiste, ki so rekreatike po duši in si želijo lahkotno smučko, ki bo omogočala lahkotno vijuganje po urejenih terenih. Smučka ima odlične vozne lastnosti na trdih in mehkih terenih. Izdelane so v tako imenovani sendvič tehnologiji, z leseno konstrukcijo in tehnologijo Air tec, kar zagotavlja manjšo težo. To omogoča ustrezno lahkotno upogibanje smučke in s tem lažje vodenje zavojev. Stalen oprijem je pri tem seveda odvisen tudi od pritiska oziroma od znanja smučarke, ki želi po svojih sposobnostih izpeljati zavoj.

ni podpisa
ni podpisa

 

DYNASTAR ACTIVE 10

Active je aktivna vsestranska smučka, ki se spogleduje z boljšim rekreativnim znanjem. Vseeno je na voljo za kakršno koli dolžino zavojev in vedno bo oprijem samozavesten in dokaj lahkoten. To pa Dynastarjevo novo uspešnico uvršča med boljše izbire. Predvidljiva in zato vabljiva.

 

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: