Specialci za čelade

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Limar je italijanski proizvajalec čelad, ki že trideset let vedno znova preseneča s svojo kakovostjo, inovativnostjo in lahkostjo. Najprej so zasloveli z revolucijo v čeladarskem svetu, kajti kot prvi so predstavili čelado, podobno današnjim, takrat pa so bile bolj podobne »jurčkom«. Limar je prvi, ki je čelado naredil in pobarval v barve moštva, ki je njihove čelade vozilo. Danes je to povsem običajen poseg. In prvi so, ki so začeli s serijsko proizvodnjo aero čelad. Vendar, danes jih poznamo po lahkosti, saj imajo v svojem prodajnem katalogu najlažjo čelado na svetu. Limar je bil od nastanka podjetja leta 1986 vedno tesno povezan s tekmovalnim kolesarstvom. Predstavljajo se pod sloganom "The Helmet Specialist" ali v prevodu specialist za čelade, in to zato, ker slovijo kot tehnoški friki, ki stalno pomikajo meje kakovosti v tej branži. Leta 1994 so z modelom F104 na trg lansirali najlažjo čelado tistega časa, kar so potem še nadgradili z modelom Ultralight, ki je podrl vse rekorde.

Ob tridesetletnici nastanka podjetja se vračajo na najvišjo raven kolesarstva. Postali so uradni opremljevalec ekipe Direct Energie (bivši Europcar)  za katero nastopa najprepoznavnejši francoski kolesar Thomas Voeckler, prihajajoča zvezda je šprinter Bryan Coquard. 

Kolesarjem zagotavljajo tri modele: Ultralight+ za najtežje gorske etape, ki se, kot je razvidno iz imena, ponaša z zelo nizko težo, 007 Superlight, ki nizko težo združuje z aerodinamičnimi funkcijami, in pa čelado za vožnjo na čas Speed King.

 

Več iz te teme:

Komentarji: