Tek Miru Slovenj Gradec in VW Polet tekaška ekipa

Fotografija: Poletova tekaška ekipa na treningu, Ljubljana, 01.Oktober2015
[tek, Polet, ekipa, Tivoli]
Odpri galerijo
Poletova tekaška ekipa na treningu, Ljubljana, 01.Oktober2015 [tek, Polet, ekipa, Tivoli]

Preteklo nedeljo smo se z nekaterimi člani Volkswagen Poletove tekaške ekipe udeležili uličnega teka v Slovenj Gradcu. Matjaž in Špela sta bila naša predstavnika. Matjaž je tekel na razdalji pet kilometrov, Špela na enkrat daljši. Oba sta nastopila odlično in potrdila dobro tekaško pripravljenost pred bližajočim se Volkswagen 20. Ljubljanskim maratonom. Ulični tek po Slovenj Gradcu je potekal v krogih, dolgih poldrugi kilometer. Na petkilometrski razdalji je bilo treba preteči dva kroga, na desetkilometrski pa štiri. Tekači na obeh razdaljah so tekli skupaj, tako da je bilo tekaške družbe vedno dovolj, vzdušje pa odlično.

Matjaž je pet kilometrov pretekel v času 0:19:35 in je s tem osvojil odlično drugo mesto. Zelo se je poznalo, da smo v zadnjih tednih opravili zoževanje v treningu. Z malce bolj intenzivnimi treningi smo nadgradili trening iz sezone in s tem izboljšali tekaško pripravljenost. Matjaž je hiter kot še nikoli, tako da z nestrpnostjo pričakujemo, kako se bo odvijal tek na Volkswagen 20. Ljubljanskem maratonu. Teoretična napoved pravi, da bo tekel okoli 41:00, vendar bomo šele v nedeljo izvedeli točen rezultat. Z zelo dobrim počutjem in pametni tekom se lahko močno približa meji štirideset minut, kar bi bilo za Matjaža vrhunsko.

Špela je v Slovenj Gradcu prekosila sama sebe in je deset kilometrov pretekla hitreje kot v 51:00. Še letos aprila je na prvem terenskem testu dva kilometra tekla v počasnejšem ritmu kot zdaj celih deset kilometrov. V glavnem, odlično. Kako hitro bo šlo v nedeljo v Ljubljani je nekako drugotnega pomena, njen cilj je predvsem z lahkoto odteči polmaraton, hitreje od dveh ur. To je povsem dosegljivo, saj je sposobna teči še veliko hitreje.

To nedeljo boste lahko Matjaža in Špelo ter tudi druge člane Volkswagen Poletove ekipe spodbujali na ljubljanskih ulicah. Tudi z vašo pomočjo bodo dosegli svoj cilj.

                        September / Oktober                          Predviden čas na LM
MATJAŽ: 20:59 – 4:15/km / 19:35 – 3:55/km                   00:41:00
ŠPELA:  53:38 – 5:22/km / 50:55 – 5:05/km                    1:54:00

Več iz te teme:

Komentarji: