Test opreme: Edinstvene slovenske pohodne palice

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

Na spletni strani proizvajalcev pohodnih palic Natural walk pravijo, da so to palice, ki vas bodo prisilile k aktivni uporabi, kar pomeni, da boste več hodili in bili aktivnejši kot sicer. Test opreme sta za Polet O2 opravila izkušena mačka pohodništva: Klemen Dolenc, ki je kriv za vse velike teste tekaških in pohodnih copat v Sloveniji ter Jure Vajs, alpinist in gorski reševalec.

Karakteristike:

Pohodne palice Natural walk smo testirali pri hoji po hribovitem svetu Karavank in na ravnini. Zasnova palice, ki je v srednjem delu ukrivljena, temelji na omogočanju naravnega gibanja rok, zlasti podlahti in dlani. Leseni ročaji so iz naravnega materiala (les) in omogočajo udoben oprijem z možnostjo spreminjanja položaja dlani glede na potrebe (stranski prijem ali nadprijem), kar je praktična in funkcionalna inovacija proizvajalca. Spreminjane prijema je možno brez snemanja paščkov. Palice so nastavljive po dolžini, imajo tudi zimsko konico in krpljo, kar nam omogoča hojo v snežnih razmerah. Komplet vsebuje tudi gumene nastavke, ki jih uporabljamo pri hoji na asfaltni podlagi.

Testni komentar:

Palice so udobne, atraktivnega videza in so primerne za hojo po ravnem terenu in ne prestrmih, zahtevnejših poteh, kjer je potrebno s palicami vzdrževati ravnotežje (v tem primeru je postavitev rok širša, potrebno je tudi preciznejše postavljanje konic palic na podlago, zato krivina ne pride do izraza). Zaradi relativno dolgega srednjega dela, jih ne moremo zložiti na dolžino primerno nošnji v nahrbtniku, kadar bi pri napredovanju potrebovali tudi roke (lažje plezanje, vzdrževanje ravnotežja ipd.). Pohvaliti velja preprost in učinkovit mehanizem nastavljanja dolžine palic in usmerjenosti krivine. Palice priporočamo za hojo v naravi po nezahtevnih poteh, kjer nam bo njihova funkcionalnost in atraktiven videz omogočila sproščeno, hkrati pa učinkovito hojo.

Več iz te teme:

Komentarji: