Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Tudi Elan pobira zlata odličja

ni podpisa
ni podpisa
Uredništvo
11. 2. 2015 | 09:02
15. 10. 2015 | 11:10
5:01

Elan je na priznanem mednarodnem športnem sejmu ISPO, ki prav te dni poteka  v Münchnu, ponovno osvojil zlato nagrado 2015 z izdelkom Elan Amphibio 16. »Smo edino podjetje v branži, ki mu je s prejemom te nagrade uspelo že tretje leto zapored dokazati, da z našimi izdelki posegamo v vrh prepoznanih, inovativnih in oblikovalsko dovršenih blagovnih znamk,« je ob podelitvi izrazil zadovoljstvo član uprave Elana Leon Korošec in dodal, da so tudi letos zlato nagrado dobili v produktni kategoriji alpskih smuči.

ISPO nagrade sodijo med prestižne mednarodne nagrade, ki jih vsako leto podelijo najbolj izjemnim športnim pripomočkom: http://award.ispo.com/en/Winner-2015/Hall-of-Fame/ 

Nagrajene znamke odlikujejo izstopajoči dosežki na področjih kakovosti, oblikovanja, uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in ergonomičnosti. Podeljuje jih neodvisna mednarodna žirija, sestavljena iz športnih novinarjev, prodajalcev, oblikovalcev, športnikov in kupcev.

Razvojno in hkrati inovativno usmerjenost Elana potrjujejo tudi številne pretekle nagrade v svetovnem merilu, ki jih družba prejema na področju inovacij in oblikovanja, kakor tudi lanska in predlanska zlata nagrada v enaki kategoriji na ISPO:

- 2013:Elan Delight - najlažja ženska smučka;
- 2014:Elan U-Flex - otroška smučka in udobni fleksi smučarski čevelj, ki omogočata lažje učenje prvih zavojev.

»Naša dovršenost v kakovosti izdelkov se tokrat ponovno potrjuje v inovaciji Elan Amphibio 16, ki ponuja revolucionarno tehnologijo Amphibio 4D, zaradi česar je ta smučka trenutno ena od najbolj zanimivih in inovativnih alpskih smuči na trgu. Veseli nas, da je žirija med množico novih izdelkov uspela prepoznati tehnološko naprednost nove tehnologije. Elan letos jeseni praznuje 70-letnico delovanja in ta nagrada je odlična popotnica za prihodnji razvoj družbe.«  je ob prejemu nagrade še pojasnil Korošec.

Sicer se Elan kot inovativno in trendsetersko podjetje v zadnjem desetletju ponaša z več kot 35 prejetimi mednarodnimi nagradami za oblikovanje, inovativnost in nove tehnološke prijeme. Dvakratni prejemnik nagrade za najbolj inovativno znamko nemške organizacije Plus X Award, večkratni prejemnik  nagrade Red Dot design, Product Design Award, Good Design Award in mnoge druge. http://www.elanskis.com/sl/awards.html,

»Po sicer še preliminarnih in nerevidiranih podatkih za leto 2014 smo lani ustvarili več prometa kot leto prej in čisti dobiček iz poslovanja,« pojasnjuje predsednica uprave Andreja Košir, ki še pove, da so v primerjavi z letom 2013 imeli za 6% višjo prodajo smuči, s katerimi ustvarijo približno polovico prometa. Večino od lani izdelanih 400.000 parov smuči so prodali pod lastno blagovno znamko. Raste jim tudi proizvodnja plovil, ki je bila dolgo v krizi. Lani so tako zabeležili 40% rast in skupaj izdelali 100 plovil. Dobro jim kaže tudi v proizvodnji sestavnih delov za vetrne elektrarne, že dobavljajo namreč komponente zanje in pridobivajo kredibilnost na kitajskem trgu, ciljajo pa tudi na trg ZDA. Z lani sklenjeno pogodbo za dobavo komponent za vetrne elektrane bodo odprli  50  novih delovnih mest; skupaj bo Elan tako letos zaposloval že 600 ljudi. »Naša hčerinska družba Elan Inventa je ob svetovnem prvenstvu v rokometu opremila tudi nekaj dvoran v Katarju in tu bi si želeli do svetovnega prvenstva v nogometu nadaljevati in še kaj zgraditi,« zaključuje z opisom prizadevanj Elana Koširjeva.

ni podpisa
ni podpisa

Kaj je Amphibio 4D?

Amphibio 4D je najnovejša inovacija iz Elanovega razvojnega oddelka. To je nadgradnja pred štirimi leti predstavljene Amphibio tehnologije, ki združuje tehnologiji camber in rocker v isti smučki. Camber zagotavlja večji oprijem robnika, medtem ko rocker hitrejše in bolj neposredne zavoje. Izbočen prednji del omogoča natančnejši vstop v zavoj, medtem ko zadnji konkavni del zagotavlja dinamičen izhod iz zavoja. Uporaba ukrivljenega titanala povečuje torzijsko stabilnost, zmanjšuje vibracije za 30% in znižuje težo smučke. Amphibio 16 je smučka primerna za vse vrste urejenih snežnih površin, saj omogoča tako dolge veleslalomske zavoje kot tudi dinamične slalomske krivulje ter odlično vodljivost v vseh fazah izpeljave zavoja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine