V ponedeljek bo odločeno o nadaljnji sezoni Primoža Rogliča

Poškodba Primoža Rogliča, ki jo je staknil na dirki po Baskiji, le ni tako nedolžna.
Fotografija: Oba zvezdnika Jumbo-Visme imata težave z zdravjem. Primož Roglič ima težave z mišico za kolenom, Wout van Aert pa s covidom. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Oba zvezdnika Jumbo-Visme imata težave z zdravjem. Primož Roglič ima težave z mišico za kolenom, Wout van Aert pa s covidom. FOTO: Franck Fife/AFP

Primož Roglič je na dirki po Baskiji, ki se je končala prejšnji teden in na kateri je zasedel osmo mesto, tarnal zaradi bolečin v mišici za kolenom. Kaže, da poškodba le ni tako nedolžna. 

Kot poročajo iz moštva Jumbo-Visma, se bodo v ponedeljek odločili o nadaljnjem tekmovalnem urniku Primoža Rogliča. To pomeni, da bomo takrat izvedeli, ali ga bomo sploh videli na Valonski puščici (20. 4.) in na dirki Liège–Bastogne–Liège (24. 4). Lani je za las izgubil zmago na Valonski puščici, na najstarejšem spomeniku Stara dama, Liège–Bastogne–Liège, je zmagal leta 2020. 

Primož je zaradi kolena in mišic, ki ga obdajajo, še vedno na preiskavah, zdravniki še niso podali točne diagnoze. Več bo znanega v ponedeljek.

Iz Rogličevega moštva še sporočajo, da ne bodo tvegali. Prav tako niso tvegali s še enim zvezdnikom moštva Woutom van Aertom, ki mu po prebolelem covidu zdravniki niso dovolili nastopiti na dirki po Flandriji. Vendar bo to nedeljo Van Aert vseeno na startu dirke Pariz–Roubaix. Vložek v Rogliča je ogromen, saj bo letos na Touru kapetan ekipe. Do takrat pa mora biti njegovo koleno povsem zdravo. Tour je tudi letošnji najvišji cilj moštva.

Pojavile so se tudi špekulacije, da Rogliča na Stari dami ne bo zato, ker je ta letos rezervirana za Wouta van Aerta. Gre samo za natolcevanja, šele v nedeljo se bo namreč videlo, v kakšnem stanju je v resnici Van Aert. 

Komentarji: