Video: Iskalci poti z gorskimi kolesi

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Tudi sam sem gorski kolesar. Gorski. In pika.

Če se le da me asfalt in avtomobili na mojih poteh ne srečajo. Vedno se jim poskusim izogniti v res velikem loku. Nikoli ne bom razumel, zakaj si ljudje kupijo gorsko kolo in se potem pridno potijo po z avtomobili prenatrpanih cestah. In nenazadnje svoje življenje postavljajo na izbiro voznikom, ki jih, bog ne daj namerno ali pa nenamerno naciljajo na sredino »haube« svojega štirikolesnega konjička.

Meni osebno je bilo dovolj srečanje s cisterno slovenskega avtoprevoznika na poti v Kvarnerski zaliv, v vedno nam bistričanom priljubljeno Moščenićko Drago. Takrat sem, na srečo, pristal v jarku, ki je bil napolnjen s koprivami. Ostal sem cel, ampak asfaltna cesta, če res ni  bilo nujno, me ni videla več. No, vsaj na kolesu ne.

Istega mnenja sta tudi dva Poljaka, Mariusz Brya in Tomasz Debiec, oba zagrižena gorska kolesarja in fanatična zaljubljenca v naravo. Svoj hobi vrtenja pedal sta spremenila v svoj način življenja. In prav je tako! Pod pokroviteljstvom nekaj velikih kolesarskih podjetij sta se odpravila na »roadtrip« po vzhodni Evropi, kjer sta raziskovala, na dveh kolesih, gorskih seveda lepote domače Poljske, Romunije, Bosne in seveda naše južne sosede, kjer gospod Kek trenira nogometaše – Hrvaške. Svoje dogodivščine sta s pomočjo ekipe ujela na kartico ter vtise s poti delila z nami. Nastal je res pravi »Pathfinder« - iskalec neznanih in lepih poti.

Tisti, ki vsaj malo poznate Dalmacijo boste prepoznali  Orebič, pa Brelo, pa..

No, za ostalo pa se zleknite na kavč, z mrzlo pijačo po izboru v roki in uživajte v prekrasnih kadrih, ki so nam jih pripravili naši poljski prijatelji.  

Več iz te teme:

Komentarji: