Video: Tudi psi surfajo, mar ne?

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Le kje drugje kot v deželi najbolj znane gazirane brezalkoholne pijače na svetu so si že davnega leta 1920 izmislili šport, ki je bil prvotno namenjen zabavi domačinov na idiličnih Havajih in Kaliforniji.

Zadeva je postala res popularna po letu 1930, ko sta v nemem filmu z naslovom »On the Waves in Waikiki« nastopila terier in njegov lastnik na dolgem, lesenem surfu.

Seveda je prebivalce dežele kavbojcev in indijancev zadeva tako prevzela, da so začeli organizirat čisto prava »Dog surfing« tekmovanja, predvsem v Kaliforniji in na Havajih.

Stroge sodniške oči ocenjujejo vse, od stila, ki ga kuža v smešni neoprenski obleki premore ob stanju na deski, višine vala in časa, ki ga kosmatinec prebije na kosu plavajoče mešanice stiroporja in brizgane plastike.

Največje vsakoletno tekmovanje z imenom “Surf City Surf Dog Competition” se odvija na znameniti plaži v Huntingtonu v zvezni državi Kaliforniji. Leta 2012 so v San Diegu celo postavili Guinnesov rekord – kar 18 človekovih najboljših prijateljev je na enkrat stalo na deski in jezdilo val.

Impresivno, ni kaj!

Torej, posadite svojega kosmatinca ob sebe in začnite z učenjem – za začetek bosta domača preproga in gladek parket verjetno dovolj.

Več iz te teme:

Komentarji: