Volkswagen Polet O2 tekaška ekipa - rezime

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Projekt tekaške ekipe Volkswagen Polet O2 smo torej po osmih mesecih pripeljali do konca. Čas je, da pregledamo, kaj smo v tem obdobju naredili. Če projekt s tekači strnemo v nekaj stavkov, je potekal nekako tako: marca smo izbrali ekipo, opravili uvodni sestanek in postavili cilje. Najprej smo opravili uvodno testiranje v fiziološkem laboratoriju Fakultete za šport, pregled krvi in prve terenske teste. V začetku maja so tekači dobili individualne programe, po katerih so lahko vadili v tekaški skupini ali samostojno. V začetku julija smo opravili drugi laboratorijski in drugi terenski test. Čez poletje je bilo v projektu krajše zatišje, saj je bila večina sodelujočih na dopustih, kjer so trenirali po naprej pripravljenem programu. Konec avgusta smo opravili tretji terenski test in postavili smernice za jesenski del vadbe. Konec septembra smo se udeležili Konjiškega maratona, nastopili smo na razdaljah 5 in 10 kilometrov. Sredi oktobra smo se nekateri udeležili tudi teka miru v Slovenj Gradcu, kjer je bilo zadnje preverjanje tekaške pripravljenosti pred Volkswagen 20. Ljubljanskim maratonom. V tednu pred nastopom v Ljubljani so tekači in tekačice opravili še zadnji laboratorijski test, s tem smo tudi končali testiranja in meritve. Zadnjo nedeljo v oktobru so udeleženci projekta nastopili v Ljubljani na Volkswagen 20. Ljubljanskem maratonu ter s tem uspešno sklenili projekt.

Kako so tekli naši tekači in tekačice, si lahko pogledate v priloženi tabeli, v kateri je tudi vpisan rezultatski cilj iz spomladanskega obdobja oziroma od začetka projekta.

ni podpisa
ni podpisa

 Zaključek skozi trenerjeve oči

Osem mesecev je hitro minilo. Tekači so v tem času opravili med 200 in 220 tekaških vadbenih enot. Največ je pretekel Matko, ki je od maja do konca oktobra (šest mesecev) nabral približno 1200 kilometrov. Kot trener sem bil z ekipo zelo zadovoljen, saj so vsi pokazali veliko odgovornosti do projekta. Ko so se pojavile težave, smo jih poskušali sproti čim bolje reševati. Mislim, da nam je to tudi uspelo. Tekači in tekačice so spoznali, kako je, če za rekreacijo skrbi trener, ki ima izkušnje in strokovno znanje. Vsi so potrdili, da so jim nasveti pomagali in jim zadeve olajšali. Predvsem pa so poudarili, da je projektno delo vplivalo zelo motivacijsko. Veliko laže se je bilo odpraviti na trening z zavedanjem, da imaš odgovornost do ekipe. Dobra volja, skupinski duh in zadovoljstvo ob tekaškem napredku so stvari, za katere se je splačalo zadnjih nekaj mesecev dihati z ekipo Volkswagen Polet O2.

ni podpisa
ni podpisa

Zaključek skozi oči Poleta O2

V uredništvu smo zelo ponosni na vse, ki so v ekipi Volkswagen Polet O2 vadili in nastopili na največji tekaški prireditvi pri nas. Predvsem se je spet potrdilo, da pravi – vrhunski, kot človek in strokovnjak – trener lahko iz ljubiteljskega tekača iztisne več, kot bi si ta v sanjah mislil, da lahko doseže.

Klemen Laurenčak nadaljuje pot, ki sta jo pred petnajstimi leti v Poletu začela najprej Beno Piškur in za njim dr. Branko Škof, iz bogate zapuščine je Klemen znal izluščiti tisto, kar je iz tekačev naredilo dobre športnike z zdravim odnosom do športnega početja.

To je ogromno – teči z veseljem, iz užitka.

Vsekakor pa nam ne bi uspelo brez glavnega pokrovitelja. Moštvo Volkswagen Polet O2 je imelo najboljšega mogočega, sodelovanje je bilo zgledno in je pokazalo, da lahko dober pokrovitelj, dober trener in dober medij, ki za zdravje tekačev skrbi, ne pa da si z njimi zgolj dela reklamo, v tekaške copate spravijo vedno nove navdušence. To smo pri Poletu dolga leta počeli in veseli smo, da nam je pokrovitelj ekipe omogočil, da smo tudi letos. Hvala!

ni podpisa
ni podpisa

Več iz te teme:

Komentarji: