Zasvojenost: Tudi s kolesom

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

-Obstajal je sum slabe vesti. Kadar sem šel na kolo sem se vedno vprašal, če grem ob pravem času in za koliko časa. To pomeni, da to razumejo le tisti, ki imajo doma ženo in otroke, v mojem primeru enega predšolskega in enega osnovnošolskega. Če sem imel vse pošlihtano doma in v službi sem si rekel, da ja ni greh uro dve preživeti na kolesu. Ampak, ko sem ugotovil, da je vreme lepo sem se spomnil, da to ve tudi družina in da bo popoldneva že konec, ko se bom vrnil. Bom pa jutrišnje popoldne preživel z njimi. Naslednji dan me je na kolesarjenje povabil prijatelj, s katerim nisem kolesaril že nekaj sezon. Moral sem se odzvati povabilu...

Niti ob šanku nisem točno dojemal kaj mi prijatelj skuša povedati. Ko sem ga vprašal, če gre z mano na obalo prekolesarit kak kilometer je dejal, da ne bo mogoče, ker gra ta vikend žena na kolo! Sej res, njegova žena kolesari.

 

-Moja žena ne kolesari! Ona dirka, prijatelj moj, dirka!

 

Naskrivaj sem se prekrižal in potem so mi se neke zastarele fotke v glavi lepo zložile. Njegova žena je precej kolesarila skupaj z njim in z nami. Potem so prišli otroci in se je malce ohladila, a zdaj so otroci že pri tej starosti, da oče z lahkoto popazi nanje.

 

Minilo je dva tedna od najinega zadnjega šankiranja, zato ga je bilo nujno poklicati na ponovitev. Zamudil je slabo uro z izgovorom, da je moral doma še nekaj postoriti. Po drugem pivu mi je priznal, da je zamudil, ker ga zafrkava likanje srajc. On pač za v službo nosi srajce. Vedel je, da bom vprašal, zakaj tega žena ne dela.

 

-Veš zadnjič, ko si me vabil na obalo in ko nisem mogel, ker je bla žena na vrsti. »Zaružila« je k svina. Že dva tedna je na bolniški in je vsa povita kokr mumija. Baje je tako sekala ovinek, da je še zaščitno ograjo presekala.

 

Sililo mi je usta v črko U a sem se trudil pozorno ga poslušati. Niti upal ga nisem vprašati, kako kaj njuno spolno življenje, ker mislim, da se je zadovoljel že s samimi prostaškimi kletvicami, ko mi je opisoval trenutno stanje v družini. Ne vem, če ni še desnico uporabljal.

 

- In, ko sem ti pravil o sumu lastne slabe vesti, se spomniš? Misliš, da je ona ima? Stari, ti povem, da je postala zasvojena. Lani je kresnla 8 tisoč kilometrov! Veš, kaj to pomeni za žensko, ki ima na grbi službo, dva majhna otroka, moža in 200 kvadratov hiše? Ne veš?

Odkimal sem v znak popolne nevednosti.

 

-Ti razlagam naprej? Ti si vedno pravil, da v Sloveniji ni več kolesarskih dirk. Vraga jih ni! Kam pa potem hodi moja žena? Vsak vikend ima vsaj en kronometer in eno dirko. Če pa dirke ni v Sloveniji gre pa v Italijo, Avstrijo...ej, lani je šla celo dirkat v Francijo in Belgijo. Mi, smo mel pa slabo vest, če smo šli na maraton Franja, ki vedno pade lih na sončno nedeljo. Koliko let že govoriva, da bova šla kolesarit v Belgijo? Stari, moja žena je v Gentu tko kot midva v Ljubljani!

 

Naročil sem še tretje pivo misleč, da ga bom pomiril, da bo z vsakim naslednjim požirkom lažje splaknil težave. Zmotil sem se.

-Veš, da jaz nisem seksal že juhuhu časa? In veš, zakaj ne? Zato, ker če ni v povojih je pa preutrujena ali pa ji pred dirko ali treningom ne paše. Ja pred ji ne paše, potem je pa preutrujena. In to še ni vse. Kdaj sem jaz nazadnje kupil kolo? Za svoje zadnje kolo sem plačal dva tisoč evrov misleč, da mam Hi-tech bicikel po zadnji tehnološki modi. Prijatelj, moja baba je dala za Scotta štiri tavžent evrov in dva tavžent za dve leti staro »kozo« od enga kolesarja iz Radenske. Scott Plasma al kaj je že? Jaz tega še izgovorit ne znam. Pa od kje ji denar? Moja žena fura 50mm feltne o katerih jaz sanjam že sto let. In to še ni vse...

 

Nisem upal vprašati, če ima mogoče ljubimca zaradi katerega prekolesari vse tiste kilometre in hodi po vseh teh dirkah. Ne tega nisem upal.

 

- A je kolo moškega spola? Tisto kolo...a je to srednji spol. Kaki spol je sploh to, mater, midva sva preamalo v šole hodila, ampak vseeno. Moja žena se je zaljubila v stvar, ki niti moškega spola ni. Si lahko predstavljaš, da je njeno kolo bolj čisto kot pa kuhinja. Sesalec ma pokvarjen že sto let pa tudi ne ve tega. In veš, zakaj ne ve? Ker ga ne uporablja. Jaz in otroci pometamo po hiši, pometamo, z metlo in smetišnico. Jemo njeno športno hrano, kao, super zdravo in te finte, ej....lepo te prosim.

 

Pomiril sem ga, ko sem dejal, da sigurno nima ljubimca, ki bi jo vlačil čez vse tiste klance in hotele. Da tudi lezbijka ni, čeprav jezdi na kolesu z imenom Contesa. Vse je normalno oz. nenormalno, a hvala bogu, človek se tudi take droge, kot je inekcija lahko odvadi, pa da se ne bi dirkalnega kolesa. Seveda, nisem bil prepričljiv. Nisem upal predlagati, da naj ji ukrade kolo. To bi bilo smešno za človeka njegovega kova. Hotel sem pa predlagati, da naj jo nategne vsakič, preden se vsede na kolo. Moj prijatelj bi ob tej besedi takoj pomislil na seks ampak jaz sem hotel priporočati mu, da se vsakič vsaj pet minut pred njo napravi v kolesarski dres.

In potem se bo videlo, kdo ima slabo vest…dec al baba?

 

Več iz te teme:

Komentarji: