Zimski tekaški copati

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Tekaški copati za tek pozimi, mora biti prav tako lahek, udoben, topel, nepremočljiv in prožen. Zato jih je tako malo na trgu, ker je vse te lastnosti zelo težko uskladiti.


Zimski tekaški copat hočemo imeti najprej zato, da za tek po snegu ne bomo imeli mokrih nog. In če že tečemo po snegu, nam ne sme drseti in če že tečemo po snegu, se nam včasih korak pogrezne in nočemo imeti snega v čevlju. Sto in en problem med zimskim tekom! Pa vendar vsak vztrajen tekač, tak, ki ne odneha niti pozimi ima na zalogi vsaj en par takih copat.

ni podpisa
ni podpisa


Pri nakupu zimskih tekaških copat moramo biti pozorni najprej na zgornji del. Prepričati se moramo, da je neprepusten za vodo in da je hkrati topel. Najboljši modeli imajo vezalke skrite pod zgornjo plastjo, ki se največkrat zapira s široko nepremočljivo zadrgo ali na »mačke«. Izjemno pomemben je podplat, ki mora biti nujno »protizdrsen«, grob, narejen tako, da med režami ne zadržuje snega ali blata, in ne pretrd, največkrat imajo taki copati Vibram podplate, za katere pa že vemo, da so eni od najboljših. 

Več iz te teme:

Komentarji: