Znani zmagovalci programa VARNO NA KOLESU

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Znani zmagovalci programa VARNO NA KOLESU za osrednjo Slovenijo in Gorenjsko

V osrednji Sloveniji in na Gorenjskem je največ točk v sklopu razpisa Varno na kolesu zbrala OŠ Jurija Vege Moravče in tako prejela donacijo v višini 300 €. Drugo najvišje število točk je zbrala OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica, tretje OŠ Šenčur, OŠ Šmartno pod Šmarno goro pa je prejela priznanje za večletno sodelovanje v okviru projekta Varno na kolesu. Prvo- in drugo uvrščeni OŠ sta se uvrstili v finalni izbor in se tako še naprej potegujeta za naziv vseslovenskega zmagovalca razpisa Varno na kolesu 2018/19, glavno donacijo v višini 1.000 € in druge privlačne nagrade. Razglasitev bo potekala na veliki zaključni prireditvi, ki bo 23. maja 2019, v Ljubljani.

Vseslovenski program Varno na kolesu že sedmo leto opozarja najmlajše udeležence v prometu na potrebno prometno znanje, jih spodbuja k varni in samostojni vključitvi v promet ter uporabi kolesa iz vidika trajnostne mobilnosti. Letos projekt združuje več kot 3.300 učencev iz 90 slovenskih osnovnih šol. Na OŠ Šenčur je bilo v sklopu regionalne prireditve Varno na kolesu povabljenih 921 otrok iz 21 lokalnih osnovnih šol.

Predstavnik organizatorja programa Varno na kolesu, Bojan Žibert iz družbe Butan plin, izpostavlja: »S projektom želimo mlade seznaniti s pomenom prometne varnosti in znanja za življenje. Največja nagrada je zagotovo, ko pridejo vsi ti učenci varno domov. Sodelujoči šolarji nas vsako leto znova navdušujejo z veliko mero ozaveščenosti o potrebni previdnosti v prometu. Seveda pa glavnino dela v okviru projekta opravijo učitelji na šolah, ki učence usmerjajo, poučujejo in spodbujajo njihovo ustvarjalnost.«

Prireditev za osrednjo Slovenijo in Gorenjsko se je letos odvijala na OŠ Šenčur, kjer so pripravili pester program, po predaji priznanj in nagrad sodelujočim šolarjem ter zahval učiteljem pa so se vsi podali še na kolesarski poligon, ki ga je pripravila Agencija za varnost v prometu, in se pridružili predstavitvi Policije. Prireditve sta se poleg vseh sodelujočih učencev in učiteljev iz regije udeležila tudi g. Ciril Kozjek, župan občine Šenčur, in ga. Andreja Pintar, predstavnica Sveta za preventivo in vzgojo v prometu občine Šenčur.


ni podpisa
ni podpisa


SODELUJOČE ŠOLE -  GORENJSKA IN OSREDNJA SLOVENIJA   

    OŠ Jurija Vege Moravče
    OŠ Staneta Žagarja Lipnica
    OŠ Marije Vere
    OŠ Šmartno v Tuhinju
    OŠ Franceta Prešerna Kranj
    OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica
    OŠ Vodice
    OŠ Poljane
    OŠ Šenčur
    OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica
    OŠ Prežihovega Voranca
    OŠ Križe
    CIRIUS Kamnik
    OŠ Pirniče
    OŠ Frana Albrehta, PŠ Mekinje
    OŠ Pirniče
    OŠ Šmartno pod Šmarno goro
    OŠ Horjul
    OŠ IG
    OŠ Livada Ljubljana
    OŠ Oskarja Kovačiča, POŠ Rudnik

 

Več informacij o Varno na kolesu na www.varnonakolesu.si, facebook.com/varnonakolesu.si in instagram.com/varnonakolesu.

Vanja Žižmond
Direktorica | Starejša PR svetovalka
CEO | Senior PR Consultant

 

Več iz te teme:

Komentarji: