Predstavitvena informacija

Kako aktivno preživeti letošnje poletje?

Tudi vi komaj čakate, da službeno opravo zamenjate za udobna športna oblačila? Poletje je kot nalašč za aktivnosti na prostem. Poskrbite, da boste popolnoma opremljeni!
 
Fotografija: Foto Intersport
Odpri galerijo
Foto Intersport

Če ste med tistimi, ki zjutraj posebej zgodaj vstanejo samo zato, da se odpravijo na jutranji tek, po službi pa skočijo na kolo ali se povzpnejo na hrib, že veste, kako pomemben je zdrav življenjski slog. Fizična aktivnost pa ne skrbi le za dobro formo našega telesa, temveč pripomore tudi k večji sproščenosti in zmanjšani količini stresa, ki ga doživljamo v vsakdanjih situacijah tega hitrega sodobnega tempa.

Poletje je idealno za športne aktivnosti in preživljanje prostega časa na prostem. In katere aktivnosti so ta hip najbolj priljubljene? 

1. Tek
Tek je ena najpogostejših oblik rekreacije in poleti se ga lotimo še bolj množično. Pomembno je, da se pred njim ogrejemo, dolžino in zahtevnost trase pa prilagodimo svojim zmožnostim. Nosimo ustrezne športne copate, ki stopalu ponujajo oporo, ter tekaška oblačila. Da nas ne zdela vročina, se v poletnih mesecih odpravimo teč do sredine dopoldneva ali pozno popoldne; da ne preobremenimo sklepov, pa namesto na asfalt zavijemo v naravo.2. Supanje
Stand Up Paddling oziroma veslanje stoje je že nekaj let zelo priljubljen in zabaven vodni šport. Lotite se ga lahko sami, v skupini, pa tudi v družbi svojega štirinožnega prijatelja. Supanje naj bi izviralo s Havajev, pravi hit pa je tudi pri nas. Supate lahko na morju, reki ali jezeru. Si upate? Če niste prepričani, preprosto ostanite pri plavanju ali potapljanju.

Foto Intersport
Foto Intersport


3. Pohodništvo
Hoja v hrib in objem neokrnjene narave imata na marsikoga meditativen učinek. Da si olajšamo pot do vrha, poskrbimo za pohodniško obutev; oblačila, ki dihajo; v pomoč so vam lahko tudi pohodne palice. Na pot se odpravite zgodaj zjutraj. Ste vedeli, da je po Sloveniji spletenih več kot 10.000 kilometrov pohodniških poti? Prenočite in okrepčate pa se lahko v kateri od 150 planinskih koč.

Foto Intersport
Foto Intersport


4. Kolesarjenje
Vsaka slovenska pokrajina ponuja številne kolesarske poti, razgiban teren in čudovite razglede. Če se boste peljali po Parenzani, Dravski kolesarski poti in drugih ali kateri od gorskih ali treking poti (Trans Karavanke, Slovenska turnokolesarska pot, Trans Slovenija 01), si nadenite kolesarska oblačila ter se obvezno opremite s čelado in steklenico vode. Ne pozabite tudi na sončna očala in kapo, ki vas bodo ščitili pred soncem!

Foto Intersport
Foto Intersport
Zdaj veste, s čim boste dopolnili svojo opremo za šport in prosti čas?