Predstavitvena informacija

Želite uporabljati storitve zasebnega zdravstva brez visokih stroškov?

Zaradi epidemije se čakalne dobe daljšajo, dostop do zdravstvenih storitev postaja otežen.
Fotografija: Ključen dejavnik za ozdravitev je čas. FOTO:Prva Zavarovalnica
Odpri galerijo
Ključen dejavnik za ozdravitev je čas. FOTO:Prva Zavarovalnica

Zato se je smiselno vprašati o razliki med poimenovanji zdravstvenih zavarovanj in kritij, ki jih ponujajo. V Sloveniji so poleg obveznega na voljo še dopolnilno in različna prostovoljna oziroma dodatna zavarovanja. Prav s pravim dodatnim zdravstvenim zavarovanjem pa danes na najbolj ugoden način lahko prehitite vse čakalne vrste ter pridete do najprimernejše in kakovostne zdravstvene obravnave.
 

Kaj so ključne razlike med osnovnim, dopolnilnim in dodatnim zdravstvenim zavarovanjem

Obvezno zdravstveno zavarovanje izvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in omogoča uveljavljanje pravic do zdravstvenih storitev, zdravil, medicinskih pripomočkov in denarnih nadomestil, kot so nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela in povračilo potnih stroškov v zvezi z uveljavljanjem pravic do zdravstvenih storitev. Nekatere storitve plača ZZZS v celoti, za druge pa mora zavarovana oseba doplačati razliko do polne vrednosti storitev, in sicer iz lastnih sredstev, če nima urejenega prostovoljnega (dopolnilnega) zdravstvenega zavarovanja.

Med prostovoljna zdravstvena zavarovanja se štejejo dopolnilno in dodatna zdravstvena zavarovanja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije stroške doplačil za zdravstvene storitve, ki jih obvezno ne krije v celoti.

Pod drobnogled smo vzeli dodatno zdravstveno zavarovanje Prve osebne zavarovalnice, PRVA Zdravje. Dodatno zdravstveno zavarovanje krije stroške nadstandardnih zdravstvenih storitev oziroma storitev v zasebnem sektorju, ki jih bolnik sicer plača samoplačniško.

Zavarovanje lahko sklenete hitro in enostavno prek spleta, že od 7,27 evra mesečno. Posebej pa velja poudariti akcijo, v sklopu katere vam Prva osebna zavarovalnica med 1. in 31.10.2020 ob sklenitvi katerega koli zavarovalnega kritja ali izbrane kombinacije (Specialisti, Operativni posegi in Rehabilitacije) podari 50 % popusta za prvo leto zavarovanja. 


 

Koliko stane bližnjica do zdravnika

Z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem, ki krije stroške doplačil za zdravstvene storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti, je pot do zdravstvenih pregledov in preiskav praviloma precej dolga. Vse kaže, da se bodo čakalne dobe v javnem zdravstvu zaradi epidemije še povečale.

Ob dolgih čakalnih vrstah oziroma zdaj celo čedalje večji nedostopnosti zdravstvenih storitev v javnem zdravstvenem sistemu se lahko pojavijo dodatni zdravstveni zapleti. Ključen dejavnik za uspešno ozdravitev je namreč čas. Stroški pri zasebnih izvajalcih zdravstvenih storitev pa so praviloma tako visoki, da cena vsakogar odvrne od obiska, čeprav bi bil takoj na vrsti. Posledica čakanja so lahko zdravstveni zapleti ali celo poslabšanje zdravstvenega stanja.

Za zavarovance, ki imajo urejeno dodatno zdravstveno zavarovanje, pa se ta pot občutno skrajša, saj gre za nadstandardno zdravstveno zavarovanje, ki ima ključno prednost pred drugimi: zagotavljajo vam 24/7 naročanje na strokovne in celostne zdravstvene storitve na najvišji ravni znotraj široke mreže zasebnih izvajalcev zdravstvenih storitev. Življenje je s tem veliko varnejše, predvsem pa si boste prihranili marsikatero skrb glede zdravja in financ! 


 

Povprečna čakalna doba na zdravstveno storitev le 3,41 dneva*

Pacienti, ki imajo sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje, so do specialističnih ambulantnih pregledov, življenjsko nenujnih operativnih posegov v enodnevni obravnavi in rehabilitacij v preteklem obdobju dostopali v povprečno 3,41 dneva.

*Povprečna čakalna doba odobrenih zdravstvenih storitev v obdobju april 2018 – maj 2020.
 

Zakaj ne bi vsega uredili enostavno, po mobilnem telefonu 

S PRVA Zdravje je kakovostna uporabniška izkušnja zagotovljena od sklenitve zavarovanja do uporabe zdravstvene storitve.
  • Na zdravstvene storitve se naročite preprosto v telefonskem asistenčnem centru Točka PRVA Zdravje, ki je dostopna 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Tu se pripravi ustrezen načrt zdravljenja in se vam zagotovi dostop do specialista v povprečno le 3,41 dnevu.
  • Brezskrbno in brez dodatnih stroškov uporabljate zdravstvene storitve v mreži izvajalcev PRVA, ki združuje več kot 100 zasebnih zdravstvenih ustanov po vsej Sloveniji.
  • Imate vedno pregled nad svojim zavarovanjem – na spletnem portalu Moja PRVA spremljate uporabo storitev in hitro dostopate do želenih informacij.