Razdejanje po Ljubljani: smreko na Prešernovem trgu uničili, goreli zabojniki (FOTO)

Ponoči je v središču Ljubljane večkrat zagorelo. Ali gre za maščevanje mestnim oblastem zaradi rušenja Roga, še ni znano.
Fotografija: Sinoči so vandali uničili najmanj osem zabojnikov. FOTO: P. Pa.
Odpri galerijo
Sinoči so vandali uničili najmanj osem zabojnikov. FOTO: P. Pa.

Ljubljanski policisti so imeli ponoči veliko dela.  Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali devetkrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru. Eno osebo so pridržali, so sporočili iz PU Ljubljana.

Kot so pozneje sporočili, so tekom noči policisti prejeli 30-letnika, ki je na Prešernovem trgu z bencinom polil in požgal novoletno jelko. Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Med 21. in 6 uro, ko velja policijska ura, so gasilci večkrat posredovali pri gašenju.  Policisti so tekom noči obravnavali več požarov na kontejnerjih za smeti po celotnem mestu Ljubljana.

• Ob 20.31 je v Triglavski ulici v Ljubljani zagorel zabojnik za smeti. Požar, ki je zabojnik uničil, so pogasili gasilci GB Ljubljana.

Požgali so smreko, ki je krasila novoletno Ljubljano. FOTO: P. Pa.
Požgali so smreko, ki je krasila novoletno Ljubljano. FOTO: P. Pa.


• Ob 23.44 je na Prešernovem trgu v Ljubljani zagorela smreka. Pred prihodom gasilcev GB Ljubljana so drevo pogasili že policisti. Gasilci so z vodo prelili še okoli drevesa.

• Ob 23.45 je na Taboru v Ljubljani zagorelo pet zabojnikov, ogenj se je razširil še na nadstrešek. Požar zabojnikov in strehe so pogasili gasilci GB Ljubljana.

• Ob 1.33 so na Cesti 24. junija v Ljubljani zagoreli trije zabojniki. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili. V požaru so bili trije zabojniki uničeni, poškodovano pa je tudi eno vozilo.

Ali so dogodki povezani, na PU Ljubljana še preverjajo in nadaljujejo zbiranje obvestil za izsleditev storilcev.

Podiranje novoletne smreke v središču Ljubljane. FOTO: P. Pa.
Podiranje novoletne smreke v središču Ljubljane. FOTO: P. Pa.


Na lastne oči pa smo se prepričali, da je požgana smreka na Prešernovem trgu, ki je krasila novoletno Ljubljano. Policisti so požar hitro pogasili, tako da smreka ni v celoti zagorela, medtem ko je deblo zoglenelo.

Vhod pred Mestno hišo varujejo policisti. FOTO: P. Pa.
Vhod pred Mestno hišo varujejo policisti. FOTO: P. Pa.


Visoko smreko, ki sta jo MOL podarila zakonca iz okolice Ljubljane, so danes začeli podirati. Prav tako že pospravljajo vso novoletno okrasje, ki je krasilo praznično podobo Ljubljane. Ta je danes po včerajšnjih protestih pred Rogom mirna, a magistrat, kjer dela župan Zoran Janković, varuje policija.
 

Komentarji: