Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Belgijski rezervisti boljši od angleških

Po golu Adnana Januzaja prvo mesto v skupini G pripadlo Belgiji, ki se bo v osmini finala pomerila z Japonsko, Anglijo čaka Kolumbija
Adnan Januzaj je neubranljivo sprožil z levico. Foto Michael Sohn/Ap
Adnan Januzaj je neubranljivo sprožil z levico. Foto Michael Sohn/Ap
Š. R.
28. 6. 2018 | 19:45
28. 6. 2018 | 22:02
5:51
Kaliningrad – V skupini G nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji je že pred nocojšnjima dvobojema tretjega kola jasno, da sta si napredovanje v osmino finala zagotovili Anglija in Belgija, ki bosta v medsebojnem dvoboju odločili le še o tem, kdo bo imel kot zmagovalec skupine boljše izhodišče pred izločilnimi boji. Stanje je nevsakdanje: obe ekipi imata po dveh odigranih dvobojih enako število točk (po šest) in enako razliko v golih (8:2). Če se bosta danes razšli brez zmagovalca, lahko o razvrstitvi odloča število kartonov, Otočani so v tem segmentu malenkostno na boljšem.


Kane in Lukaku na klopi


To bi moral biti tudi obračun dveh kandidatov za naziv strelskega kralja tokratnega mundiala. Harry Kane in Romelu Lukaku sta zaenkrat pri po štirih zadetkih, resda pa je Tottenhamov angleški zvezdnik dva dosegel z bele točke, medtem ko je belgijski napadalec Manchester Uniteda vse štiri vknjižil iz igre. Oba tekmo začenjata na klopi za rezervne igralce, v obeh taborih hranijo moči za izločilne boje, v primerjavi z zadnjo tekmo s Panamo so Angleži zamenjali osem članov prve enajsterice, Belgijci kar devet od enajstih s tekme s Tunizijo.

Vprašanje pa je tudi, kako preračunljivi bosta obe moštvi. Prvouvrščeni v skupini G bo imel na papirju težjo pot proti finalu, saj bo padel v polovico žreba, v kateri ga v morebitnem četrtfinalu (tekmec v osmini finala bo Japonska) čakajo zmagovalci tekme med Brazilijo in Mehiko, drugouvrščeni pa bi se ob morebitni zmagi v osmini finala nad Kolumbijo pomeril z boljšim iz para Švedska – Švica.

Evropski derbi bo imel tudi slovenski pečat, saj bo potekal pod piščalko koprskega delivca pravice Damirja Skomine. V drugem dvoboju se bosta pomerili Panama, ki v krstnem nastopu med svetovno elito naskakuje prvo točko, in Tunizija. Trenutno so zaradi boljše razlike v golih višje Tunizijci.



Potek tekme Anglija : Belgija


Ker rezultatski vložek ni posebej velik in morebitni poraz za nobeno od ekip ne bo usoden, na tribunah vlada povsem sproščeno vzdušje. Tudi na igrišču ni pretirane napetosti. Belgijci so prvi prejeli rumeni karton in bili tudi bližje prvemu golu. Belgijski napadalec Michy Batshuayi v 14. minuti ni mogel mimo angleškega vratarja Jordana Pickforda, ki pa mu je žoga ušla, pred golovo črto jo je izbil Gary Cahill.

Belgijcem je Skomina v prvem delu pokazal dva rumena kartona, Angležem nobenega, če bo ostalo pri neodločenem izidu, bo Anglija bržkone zmagovalka skupine.

Gary Cahill  je preprečil vodstvo Belgije. Foto Marko Djurica/Reuters
Gary Cahill  je preprečil vodstvo Belgije. Foto Marko Djurica/Reuters



Ko je že kazalo, da bomo tudi v nadaljevanju spremljali uspavanko dveh rezervnih ekip, so tekmo poživili Belgijci. Adnan Januzaj si je v 51. minuti na robu kazenskega prostora pripravil dovolj prostora za lep strel z levico in premagal Pickforda.

Adnan Januzaj je neubranljivo sprožil z levico. Foto Michael Sohn/Ap
Adnan Januzaj je neubranljivo sprožil z levico. Foto Michael Sohn/Ap


Potek tekme Panama : Tunizija

 


Tekme za tretje mesto v skupini so se precej ambiciozneje lotili Tunizijci, Panamci so prežali le na priložnosti iz nasprotnih napadov. Ta taktika se jim je izplačala, saj so v 33. minuti prevzeli vodstvo in to z avtogolom Yassina Meriaha, od katerega se je strel Joseja Rodrigueza odbil v mrežo.

Tunizijski vratar Aymen Mathlouthi je bil nemočen, ko se je žoga odbila od njegovega soigralca Yassina Meriaha Foto Darko Bandić/Ap
Tunizijski vratar Aymen Mathlouthi je bil nemočen, ko se je žoga odbila od njegovega soigralca Yassina Meriaha Foto Darko Bandić/Ap


Tunizijcem se je večja podjetnost izplačala v začetku 2. polčasa, v 51. minuti je izenačil Fakhreddine Ben Youssef. S tem se je v zgodovino zapisal kot strelec 2500. gola v zgodovini svetovnih prvenstev. V 66. minuti je padel 2501. goli, za popoln zasuk Tunizije je poskrbel Wahbi Khazri.


Fakhreddine Ben Youssef je poskrbel za izenačenje Tunizije. Foto Lucy Nicholson/Reuters
Fakhreddine Ben Youssef je poskrbel za izenačenje Tunizije. Foto Lucy Nicholson/Reuters


ANGLIJA : BELGIJA 0:1 (0:0)

Strelec: 1:0 – Januzaj (Tielemans, 51.)

ANGLIJA (3-5-2-): Jordan Pickford, Phil Jones, John Stones, Gary Cahill, Trent Alexander-Arnold, Ruben Loftus-Cheek, Eric Dier, Fabian Delph, Danny Rose, Marcus Rashford, Jamie Vardy.

BELGIJA (3-4-2-1-): Thibaut Courtois, Thomas Vermaelen, Dedryck Boyata, Leander Dendoncker, Nacer Chadli, Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Thorgan Hazard, Youri Tielemans, Adnan Januzaj, Michy Batshuayi.


PANAMA : TUNIZIJA 1:2 (1:0)

Strelci: 1:0 – Meriah (33./ag), 1:1 – Ben Youssef (Khazri, 51.), 1:2 – Khazri (Haddadi, 66.)

PANAMA (4-3-3): Jaime Penedo, Adolfo Machado, Roman Torres, Fidel Escobar, Luis Ovalle, Anibal Godoy, Gabriel Gomez, Ricardo Avila, Edgar Barcenas, Gabriel Torres, Jose Luis Rodriguez.

TUNIZIJA (4-3-3): Balbouli, Oussama Haddadi, Yassine Meriah, Rami Bedoui, Hamdi Nagguez, Ghilane Chaalali, Eliyes Skhiri, Ferjani Sassi, Naim Sliti, Wahbi Khazri, Fakhreddine Ben Youssef.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine