Hrvaška in Anglija izjemno, bolje kot prvi polfinale

Nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar v nedeljskem finalu v Moskvi pričakuje neizprosen boj
Fotografija: Nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar je prepričan, da Hrvati v finalu ne bodo igrali tako odprto, kot so v polfinalu Belgijci. Foto Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar je prepričan, da Hrvati v finalu ne bodo igrali tako odprto, kot so v polfinalu Belgijci. Foto Tomi Lombar/Delo

Videli smo izjemno kakovostno polfinalno tekmo, na višji ravni kot dan prej med Francijo in Belgijo. Tako Angleži kot Hrvati so imeli svoje trenutke, prvi so prevladovali v uvodnem polčasu, takrat bi Harry Kane lahko zabil gol in se veselil s soigralci višje prednosti pred nadaljevanjem.


Angleži izgubili rdečo nit


A ko je pozneje Ivan Perišić izenačil izid, se je tehtnica igre povsem prevesila na hrvaško stran. Moštvo selektorja Zlatka Dalića je bilo iz minute v minuto bolj nevarno, visokega angleškega ritma igre ni bilo več, Southgatovo moštvo se je branilo s petimi igralci, bočna akterja sta bila prepočasna. Na nasprotni strani pa sta se hrvaška bočna igralca Ivan Strinić in Šime Vrsaljko uspešno približevala napadalnim akcijam, dejansko je takrat igra hrvaške izbrane vrste ohranjala rep in glavo.


Iznajdljivi Mandžukić


Odločilen gol za zmago Maria Mandžukića je le še vnovič potrdil, za kako iznajdljivega napadalca gre. Dolgo časa ga ni bilo opaziti, saj se je moral »ruvati« s tekmeci v obrambi, veliko je pretekel, imel že pred golom priložnost za vodstvo, pa mu je takrat angleški vratar Jordan Pickford strel ubranil. V drugo je bil natančen in prinesel soigralcem zmago. Nogomet je igra trenutka, odločajo podrobnosti, Hrvaška je bila uspešnejša.


Izčrpanost odpravijo z nabojem


Finale? Nedvomno gre tudi v nedeljo pričakovati neizprosen boj. Hrvati zagotovo ne bodo tako odprto pristopili tekmi proti Francozom, kot so to v polfinalu storili Belgijci. Resda so igrali že trikrat zapored podaljšek, toda izčrpanost odpravljajo z izjemnim nabojem, ki očitno krasi to moštvo.

Komentarji: