Obeta se naval Slovencev na nedeljski spektakel v Zagrebu

Hrvaško je nogometna evforija povsem ohromila, navijači pa si zdaj želijo dodatnih vagonov za nedeljske vlake v Zagreb. 
Fotografija: Nogometna evforija se čuti na vsakem koraku. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nogometna evforija se čuti na vsakem koraku. FOTO: Reuters

Fifa je objavila podatke o gledanosti polfinalnih tekem, ki kažejo, da si je na Hrvaškem zgodovinsko tekmo z Anglijo ogledalo kar 1,54 milijona ljudi, kar je največ na tem prvenstvu. To je povsem razumljivo, glede na to, da so Hrvatje igrali v zgodovinskem polfinalu, nedeljski finale pa bo zagotovo postavil še nekaj novih rekordov. 

Zanimanje za ogled spektakla s Francijo v Zagrebu je ogromno tudi v Sloveniji. Hrvaške železnice so sporočile, da bodo mednarodnim vlakom, ki bodo v nedeljo vozili na relaciji Ljubljana - Zagreb, priključili dodatne vagone in tako zadostili željam velikega števila slovenskih navijačev, ki si v nedeljo finale želijo ogledati v hrvaški metropoli. Za to potezo so jih prosile Slovenske železnice, Hrvati pa so prošnji ugodili.

Če bo Hrvaška slavila, bo v ponedeljek le redkokdo lahko prišel v službo, zato so se v enem izmed večjih hrvaških podjetij, ki je želelo ostati neimenovano, odločili, da svojim delavcem v ponedeljek namenijo dela prost dan in se tako izognejo težkim glavam in motnim pogledom. 
 

Predsednica bo odlikovala nogometaše


Hrvate v domovini že čakajo priznanja. Največji uspeh hrvaškega nogometa bo namreč predsednica Kolinda Grabar-Kitarović obeležila z odlikovanjem nogometašev in članov strokovnega štaba, so potrdili v predsedničinem uradu. Grabar-Kitarovićeva bo v ponedeljek popoldan izročila državna odlikovanja in priznanja trenerju hrvaške nogometne reprezentance, igralcem, članom strokovnega štaba in delegacije hrvaške nogometne zveze, so napovedali danes v uradu hrvaške predsednice.

Državna odlikovanja so pred 20 leti iz rok prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana dobili tudi hrvaški nogometaši in trenerji, ki so bili bronasti na svetovnem prvenstvu v Franciji.
 

Rusi razburili Hrvate


Ruski mediji so poročali, da naj bi bil Ivan Perišić težje poškodovan, zato naj bi izpustil tudi finalno tekmo s Francijo. To je povzročilo pravo paniko med hrvaškimi navijači, Perišić je bil eden najboljših na igrišču proti Angležem, a so nato od virov blizu hrvaškega tabora prišli podatki, da je Perišić opravil trening v fitnesu in da bo zagotovo nared, da v finalu zaigra od prve minute. 

Tudi nekaj drugih nogometašev je zaradi manjših poškodb treniralo po posebnem programu, a naj bi bili v nedeljo vsi na voljo za igro od prve minute. 
 

Dalić in Mandžukić heroja


Zlatka Dalića v Varaždinu čaka naziv častnega meščana. FOTO: Reuters
Zlatka Dalića v Varaždinu čaka naziv častnega meščana. FOTO: Reuters


Selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić je Hrvaško popeljal v finale, v domovini pa postal pravi heroj. Hrvatje kar tekmujejo, kdo mu bo izkazal največjo čast, Varaždin in Varaždinska županija pa sta ga razglasili za častnega meščana. Dalić je večino kariere preigral v Varteksu, z družino pa živi v Varaždinu, kjer ga po koncu prvenstva čaka tudi posebna slovesnost, na kateri mu bodo podelili naziv. Podobna čast čaka tudi Maria Mandžukića, ki je postal častni meščan Slavonskega broda. Hrvaška reprezentanca se v domovino vrača v ponedeljek, najprej jih čaka sprejem v Zagrebu. 
 

Za Rebića se ogrevata United in Arsenal

 
Ante Rebić je po odličnih predstavah v dresu hrvaške reprezentance na radarju evropskih velikanov, za napadalca Eintrachta iz Frankfurta so se ogreli predvsem na Otoku. Športni direktor Eintrachta Fredi Bobić je dejal, da Rebić lahko odide, če bodo prejeli dobro ponudbo, ocenili naj bi ga na slabih 50 milijonov evrov. Zanj se zanimata Arsenal in Manchester United, za Arsenal bo takšen znesek bržkone previsok, United pa bi se lahko odločil za nakup, če bo prestop Garetha Bala padel v vodo.

Komentarji: