Kotaleči se Neymar je »slaba reklama za nogomet«

Prvi zvednik Brazilske reprezentance se je ob prekrških nad njim vnovič zvijal, kot da je zanj konec ne le tega svetovnega prvenstva, temveč celotne kariere.
Fotografija: Zaradi Neymarjevega nešportnega obnašanja se je usul plaz kritik in šal na Brazilčev račun. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zaradi Neymarjevega nešportnega obnašanja se je usul plaz kritik in šal na Brazilčev račun. FOTO: Reuters

Zmaga Brazilije nad Mehiko (2:0) je bila pričakovana, zato ta dvoboj osmine finala na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji niti ni tako zelo odmeval zaradi napredovanja seleçãa kot zaradi prvega zvezdnika Brazilije Neymarja, ki se je ob prekrških nad njim vnovič zvijal, kot da je zanj konec ne le tega svetovnega prvenstva, temveč celotne kariere.

Neymar je sicer bil ključni mož svoje reprezentance, dosegel je gol in podajo, v 71. minuti pa mu je na nogo stopil branilec Mehike Miguel Layon. Sledilo je tole:Kar še zdaleč ni bilo prvič: le kdo bi lahko pozabil njegovo kotaljenje na tekmi proti Švici, ko se po padcu kotalil, kotalil, kotalil …Zaradi Neymarjevega nešportnega obnašanja se je usul plaz kritik in šal na Brazilčev račun. Med najbolj razjarjenimi je bil mehiški selektor Juan Carlos Osorio, ki ga je označil kot »sramoto za nogomet.« »Kar počne, je zelo slaba reklama za naš šport. Tak nogometaš ne sme in ne more biti vzor otrok po vsem svetu, ki ga spremljajo,« je bil oster na novinarski konferenci po tekmi.

Na twitterju se je oglasil tudi legendarni angleški napadalec Alan Shearer, ki Neymarja prosi, naj preneha, saj so že vsi siti njegovega početja. Še bolj si ga je privoščil Eric Cantona. Francoz že dalj časa slovi po zbadljivih videih in slikah – na začetku prvenstva se je iz Neymarja ponorčeval tako, da si je naredil frizuro iz pravih špagetov. Tokrat mu sicer priznava, da je odličen nogometaš in filmski igralec, vendar mu svetuje, naj se po udarcu v desno ramo nikar ne drži za levo lice.Neymar za zdaj deluje mirno. Mehičane je zbodel, da so »pred tekmo veliko govorili, zdaj pa gredo domov«. Brazilce pravi preizkus kakovosti zdaj čaka v četrtfinalu, ko se bodo pomerili z Belgijci.Komentarji: