Alenka Artnik spet svetovna rekorderka

Na generalki pred svetovnim prvenstvom se je potopila 111 metrov globoko.
Fotografija: Alenka Artnik se je s plavutjo potopila do tja, kjer ni bila pred njo še nobena ženska. FOTO: Alex St. Jean
Odpri galerijo
Alenka Artnik se je s plavutjo potopila do tja, kjer ni bila pred njo še nobena ženska. FOTO: Alex St. Jean

V torek se bo na honduraškem Roatanu začelo svetovno prvenstvo najboljših globinskih potapljačev, danes pa je na istem prizorišču tretji dan prvenstva Karibov - tekme, ki je nekakšno ogrevanje za veliki dogodek. In kakšen zaključek! Alenka Artnik se je popolnoma mirno potopila 111 metrov globoko, koder pred njo ni bila še nobena ženska.

Edina, ki drži korak z njo, je Italijanka Alessia Zechinni, ki bo v teh dneh verjetno poskusila rekordno znamko še izboljšati. Artnikova je na svetovnem prvenstvu glavna kandidatka tudi za zlato medaljo v potopu z dvema plavutma, na tekmovanju pa sta še Samo Jeranko, prav tako kandidat za najvišja mesta, ki je včeraj s 107 metri postavil nov državni rekord v potopu ob vrvi, in njegovo dekle Neža Čeč, ki je s 75 metri s potegovanjem ob vrvi postavila osebni rekord. In prav Neža, nam je s potapljaške ploščadi poreko sms sporočila, poslala novico o Alenkinem potopu: Alenka je naredila potop, na površje prišla popolnoma mirna.

Jutri se prvenstvo Karibov zaključuje, tekmovalci pa se bodo v sredo že merili za naslov svetovnega prvaka v štirih globinskih disciplinah: potop s plavutjo, z dvema plavutima, brez plavuti in z vlečenjem ob vrvi.

Komentarji: