Antonio Cairoli kot Valentino Rossi

Najboljši motokrosist na svetu Tim Gajser bo imel v naslednji sezoni tekmeca manj, upokojil se bo sedemkratni prvak v kraljevskem razredu razredu.
Fotografija: Eden od najboljših motokrosistov v zgodovini Antonio Cairoli je sprejel težko odločitev in napovedal tekmovalno slovo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Eden od najboljših motokrosistov v zgodovini Antonio Cairoli je sprejel težko odločitev in napovedal tekmovalno slovo. FOTO: Leon Vidic/Delo

Italijanski motokrosist razreda MXGP Antonio Cairoli je danes oznanil, da bo po koncu sezone sklenil dolgo in uspešno športno pot, poroča italijanski časnik Gazzetta dello Sport. Veliki tekmec slovenskega asa Tima Gajserja je v karieri devetkrat postal svetovni prvak, prav v vsaki od skupno 18 sezon na najvišji ravni pa je zabeležil vsaj eno zmago.

»To ni bila lahka odločitev. Vedno sem dejal, da mi številke in statistika ne pomenijo prav veliko. Zame je bil že velik dosežek, da sem enkrat postal svetovni prvak, takšna kariera, ki jo imam za sabo, pa je nekaj posebnega,« je na posebni tiskovni konferenci v Rimu dejal dirkač KTM.

V tej sezoni je trenutno tretji v seštevku razreda MXGP s 326 točkami. Eno več ima na drugem mestu Francoz Romain Febvre, prvi pa je štirikratni svetovni prvak Gajser s 355.

»Motivacija je na pravi ravni, saj se borimo za naslov prvaka,« je še dodal 35-letni Italijan.

V karieri je sloviti motokrosist dobil 93 dirk in zabeležil 177 uvrstitev na stopničke. Dvakrat je bil najboljši v seštevku razreda MX2, sedemkrat pa v kraljevskem razredu.

S tem je po naslovih svetovnega prvaka izenačen s še eno italijansko dirkaško legendo, Valentinom Rossijem. Tudi dirkač cestnega motociklizma bo po letošnji sezoni končal kariero.

Preberite še:

Komentarji: