AZS bo finančno podprla 122 atletov in atletinj, 24 več kot lani

Atletska zveza Slovenije je tudi letos sklenila pogodbe s svojimi najboljšimi tekmovalci.
Fotografija: Tina Šutej si veliko obeta od leta 2022. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters
Odpri galerijo
Tina Šutej si veliko obeta od leta 2022. FOTO: Aleksandra Szmigiel/Reuters

Atletska zveza Slovenije (AZS) je danes sklenila pogodbe s svojimi najboljšimi tekmovalci za letos. Skupna vrednost je 289.565 evrov, v sistem financiranja pa je vključenih 122 atletov in atletinj, 24 več kot lani. Lani je bil znesek sicer nekoliko višji, 300.995 evrov, a so vanj všteli tudi nagrado za ekipno evropsko prvenstvo v višini 15.000 evrov.

»Zveza mora poskrbeti, da imate pot čim bolj olajšano in se je razveselite, rezultate pa ustvarjate vi. Vsak na svojem področju smo najboljši, naša ekipa dela vse, kar smo si zadali. Vi pa ste vsako leto boljši in nas razveseljujete z dosežki,« je ob podpisu pogodb dejal predsednik zveze Roman Dobnikar.

Luka Janežič pričakuje začetek sezone z novim trenerjem. FOTO: Sergej Gapon/AFP
Luka Janežič pričakuje začetek sezone z novim trenerjem. FOTO: Sergej Gapon/AFP

Pri AZS so sklenili pogodbe z atleti, ki so jih razdelili v več skupin. V prvi skupini vrhunska 1 so Maruša Mišmaš Zrimšek, Tina Šutej, Kristjan Čeh, Neja Filipič, Žan Rudolf in Luka Janežič. Pogodbe so vredne po 10.000 evrov.

Optimistično pričakujejo sezono

»Nisem načrtovala, da bom začela že tako zgodaj, a so bili treningi že zelo dobri. Najprej grem v Zagreb in Ostravo, potem pa v Francijo, kjer me čakajo tri močne tekme, in bom tam že prava. Za Beograd so cilji visoki, normo imam, če bom izboljšala osebni rekord za 10, 15 cm, lahko posežem tudi po kolajni,« je začetek sezone povzela skakalka s palico Tina Šutej.

»Letos sem naredil veliko spremembo po devetih letih. To ni najlažje, sem pa zadovoljen s trenutnim delom. Sem zdrav, glavni del priprav sem nemoteno opravil in sem zelo optimističen. Se že veselim začetka sezone,« je po zamenjavi trenerja dejal tekač na 400 m Luka Janežič.

V skupini vrhunska 2 so tekmovalci sklenili pogodbe z vrednostjo po 5500 evrov, v mednarodni kategoriji po 2000 evrov, v skupini vrhunski mladi po 1250 evrov.

Komentarji: