Benjamin Savšek ostaja vodilni v svetovnem pokalu

Ljubljanski kanuist je osvojil tretje mesto na tekmi v Markklebergu.
Fotografija: Benjamin Savšek je potrdil, da je eden od najboljših kanuistov na svetu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Benjamin Savšek je potrdil, da je eden od najboljših kanuistov na svetu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Slovenski kanuist Benjamin Savšek nadaljuje niz dobrih rezultatov. Na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Markklebergu je zasedel tretje mesto, prehitela sta ga le Francoz Denis Gargaud Chanut in Nemec Sideris Tasiadis. Drugi Slovenec v finalu, Luka Božič, je bil deseti.

Savšku, ki ima na progo lepe spomine, saj je na njej leta 2015 osvojil prvega od treh naslovov evropskega prvaka, finalni nastop sicer ni najbolj uspel. Potem ko je bil v kvalifikacijah prvi, v polfinalu pa drugi, je bil v finalu najhitrejši, a nabral tudi tri dotike vratic, šest kazenskih sekund pa je bilo preveč za več kot tretje mesto. Je pa njegova predstava vendarle razlog za optimizem pred olimpijskimi igrami v Tokiu.

Po novi osvojeni kolajni prvo mesto v svetovnem pokalu ostaja v Savškovih rokah. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Po novi osvojeni kolajni prvo mesto v svetovnem pokalu ostaja v Savškovih rokah. FOTO: Nina Jelenc/KZS


»To ni bila moja najboljša predstava. Storil sem kar nekaj napak, tako da moram biti vesel, da sem se kljub temu uvrstil na stopničke. V osnovi pa sem zadovoljen z mojimi nastopi tu. Zagotovo pomenijo dobro popotnico za naprej. Čakajo me številni izzivi, ki se jih že zelo veselim,« je dejal Savšek, ki je zadržal vodstvo v svetovnem pokalu. Ima 100 točk, deset več od Slovaka Marka Mirgorodskega. Svetovni pokal se bo nadaljeval septembra v Seu d'Urgellu (nato pa na sporedu le še finale v Pauju), Savška pa zdaj čakajo zaključne priprave na olimpijske igre.

Božič na njih ne bo nastopil, zaradi tega je po evropskem prvenstvu v Ivrei preživljal težke trenutke, a Markkleberg je pokazal, da vendarle prihaja k sebi. Prvič letos se je uvrstil v finale, v katerem pa se mu vožnja spet ni posrečila, nabral si je kar 108 kazenskih sekund.

Slovenskih kanuistk v Nemčiji danes ni bilo niti v polfinalu.

Komentarji: