Božič z odliko na popravnem izpitu

Kanuistke in kanuisti v Augsburgu opravili s kvalifikacijami tekme za svetovni pokal.
Fotografija: Luka Božič je v drugo ukrotil nemško divjo vodo. FOTO: KZS
Odpri galerijo
Luka Božič je v drugo ukrotil nemško divjo vodo. FOTO: KZS

Drugi tekmovalni dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu so kanuistke in kanuisti nastopili v kvalifikacijah. Najboljši slovenski dosežek dneva je postavila Alja Kozorog, ki je bila četrta.

Kozorogova je v kvalifikacijah odlično veslala in v močni konkurenci zasedla četrto mesto, kljub enemu dotiku oziroma dvem kazenskim sekundam. S tem se je gladko uvrstila v sobotni polfinale.

Z 20. rezultatom je zadnjo vstopnico za polfinale po prvem nastopu ujela tudi Eva Alina Hočevar, ki je imela štiri kazenske sekunde. Lea Novak je bila po prvi vožnji 33., in je morala na progo še v drugo. V drugi si je nabrala 12 kazenskih sekund in končala na 15. mestu.

Nekoliko presenetljivo si je v konkurenci kanuistov s prvo vožnjo polfinale zagotovil le Benjamin Savšek, ki je s štirimi kazenskimi sekundami prišel na 12. mesto. Nejc Polenčič je bil po prvi vožnji 21., Luka Božič pa šele 50.

Božič, drugi na svetovni jakostni lestvici tik za Savškom, je imel veliko težav v začetku proge, saj je v tretjih vratih prejel 50 kazenskih sekund. Drugi nastop je opravil z odliko in bil suvereno prvi ter se uvrstil v drugo fazo tekmovanja. Polenčič je obstal v kvalifikacijah, saj je s 54 kazenskimi sekundami v drugo bil 33.

Komentarji: