»Bronasti bombarder« še drugič zrušil »King Konga«

Deontay Wilder dosegel še 42. zmago (41. z nokavtom) in ubranil šampionski pas združenja WBC v kraljevski kategoriji.
Fotografija: Deontay Wilder je takole malce pred koncem sedme runde nokavtiral Luisa Ortiza. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Deontay Wilder je takole malce pred koncem sedme runde nokavtiral Luisa Ortiza. FOTO: AFP

Ljubljana – Ameriški boksarski šampion Deontay Wilder je še desetič ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC, potem ko je še drugič v dobrem poldrugem letu nokavtiral kubanskega izzivalca Luisa Ortiza. Odločitev o zmagovalcu je padla malce pred koncem sedme runde, ko je »bronasti bombarder« s strahovito bombo poslal na tla »King Konga«.

Wilder, ki v poklicnem ringu še ni okusil grenkobe poraza, se je tako veselil še 42. zmage (41. z nokavtom!). »Kadar zadenem s svojo desnico, lahko tekmecu rečem le še: 'Lahko noč.' Luisa sem zadel pod pravim kotom, to je bil popoln udarec. Takoj sem vedel, da ne bo mogel nadaljevati dvoboja,« je pojasnil 34-letni Američan, čigar brezhibno statistiko malce kazi le en neodločeni izid – z britanskim asom Tysonom Furyjem.

Z njim naj bi se Wilder, ki mu bo tokratni uspeh skupno navrgel 20 milijonov dolarjev (Ortiz se bo tolažil s sedmimi milijoni), še enkrat pomeril v začetku prihodnjega leta – najverjetneje v drugi polovici februarja.

Preberite še:

Komentarji: