Cambridgeu prestižna tekma na Temzi

Eno od odločilnih vlog je imel pri zmagovalcih tudi nekdanji olimpijski prvak James Cracknell.
Fotografija: Veslači Cambridgea so se veselili 84. zmage v dvobojih z Oxfordom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Veslači Cambridgea so se veselili 84. zmage v dvobojih z Oxfordom. FOTO: AFP

Veslaški osmerec univerze Cambridge je zmagovalec prestižne tekme na Temzi v Londonu. Cambridge je za dobro dolžino čolna premagal tekmeca iz univerze Oxford, skupni izid pa je zdaj 84:80 v korist današnjih zmagovalcev, ki so dobili tri od zadnjih štirih dirk.

Pri Cambridgeu je imel eno od odločilnih vlog tudi nekdanji olimpijski prvak James Cracknell, ki je pri 46 letih postal najstarejši udeleženec te tekme. Cracknell, olimpijski prvak iz let 2000 in 2004 ter šestkratni svetovni prvak, je vodil osmerec Cambridgea, ki je slavil za dolžino čolna s časom 16:57 minute.

"Na štartu sem že mislil, da ne bo šlo. Toda pozneje je bilo bolje, čeprav tekmeci niso popuščali. Ni bila ravno predstava za desetko, a za kakšno osmico ali devetko pa že," je zmago ocenil veslaški  Cracknell. Oxford je na 6,8 kilometra dolgem odseku Temze med krajema Putney in Mortlake zaostal dve sekundi.

Cambridge je za popolno prevlado na tradicionalnem dvoboju dobil še žensko tekmo, ki sicer nima tako dolge zgodovine; veslačice Cambridgea so bile letos zelo prepričljive, tekmicam so ušle za pet dolžin čolna ter slavile tretjič v nizu in skupno 44., Oxford ima 30 zmag.

Komentarji: