Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Čelikova tretja, Može z absolutnim državnim rekordom

Na mladinskem EP v plavanju v Helsinkih je Tina Čelik osvojila bron, Matija Može nov slovenski rekorder.
Tina Čelik je za stotinko ujela stopničke. Foto Uroš Hočevar/Delo
Tina Čelik je za stotinko ujela stopničke. Foto Uroš Hočevar/Delo
P. A.
4. 7. 2018 | 21:30
4. 7. 2018 | 21:45
2:14
Helsinki – Tina Čelik, plavalka kranjskega Triglava, je na mladinskem evropskem prvenstvu v Helsinkih na 50 metrov prsno osvojila tretje mesto, v finalu pa s časom 31,57 postavila osebni in mladinski državni rekord ter bila za stotinko hitrejša od četrtouvrščene Belgijke Fleur Vermeiten.


Na 100 metrov prsno želi v finale


"Z izidom sem zelo zadovoljna, posebej, ker se je na koncu razpletlo v mojo korist, in ob stotinki razlike so občutki še toliko boljši. Sama sem si želela sicer še nekoliko boljši čas, a na koncu štejejo kolajne," je za STA dejala mlada plavalka, ki bo pomemben člen slovenske reprezentance tudi na 100 metrov prsno. Osebnega rekorda in finala si namreč 17-letnica želi tudi v tej kategoriji.


Može novi rekorder


Izkazal se je tudi Matija Može, ki se je uvrstil v finale na 200 metrov prsno in s časom 2:15,50 postavil nov absolutni državni rekord. Ravenčan je dejal, da je prišel na Finsko dobro pripravljen, in dodal: "Željo po rekordu sem imel že dlje časa, po jutranjih kvalifikacijah pa je bilo jasno, da ga lahko napadem že danes, kar se mi je tudi posrečilo."


Drugi Slovenci pred vrati finala


Med ostalimi Slovenci je bila najbižje finalu Janja Šegel, ki je v polfinalu na 100 metrov prosto dosegla 10. čas. Deseta je bila tudi štafeta 4 x 100 metrov prosto, medtem ko sta v polfinalu na 50 metrov delfin Gal Kordež in Matic Kosirnik zasedla 14. oziroma 38. mesto. V polfinalu sta na 800 metrov prosto plavali Sara Račnik (12.) in Mojca Hancman (16.). Manca Marčun je bila na 400 metrov mešano 22., Marcel Primožič pa je na 400 metrov prosto zasedel 20. mesto.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine