Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

DeChambeau v napetem zaključku do zmage

Američan je v zadnjih štirih luknjah strl Roryja McIlroyja, ki ga je ugnal za en udarec.
Bryson DeChambeau je prišel do devete zmage na turneji PGA. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
Bryson DeChambeau je prišel do devete zmage na turneji PGA. FOTO: Sean M. Haffey/AFP
STA, T. E.
17. 6. 2024 | 09:45
17. 6. 2024 | 09:45
2:56

V dramatičnem boju na zadnjih devetih luknjah je bil Bryson DeChambeau bolj zbran od Severnega Irca Roryja McIlroyja. DeChambeau je zadnji dan končal z enim udarcem nad parom, skupaj pa zbral 274 udarcev. McIlroy, ki je imel sinoči en udarec pod parom, je po 72 luknjah zbral 275 udarcev. McIlroy, ki se je boril za prekinitev desetletne suše, odkar je zadnjič zmagal na turnirju major, je štiri luknje pred koncem še vodil. Nato pa mu je v treh od zadnjih štirih uspel le "bogey", s čimer je DeChambeauju pomagal do naslova.

Američan je prišel do svoje druge zmage na turnirjih major, še drugič po letu 2020 je bil najboljši na odprtem prvenstvu ZDA, sicer pa je to njegova deveta zmaga skupno na turneji PGA. V žep bo DeChambeau z zmago pospravil tudi 4,02 milijona evrov.

»Še vedno ne morem verjeti. To je neverjetno,« je po zmagi dejal DeChambeau. »Danes nisem bil odličen, a sem se dobro izognil težavam. Nato pa, ne morem verjeti, ta zadnji udarec.. verjetno najboljši v mojem življenju.«

Tretje mesto sta si razdelila Američana Tony Finau, ki je dober zadnji dan s tremi udarci pod parom kronal z napredovanjem za štiri mesta, in Patrick Cantlay, slednji je bil skozi celoten konec tedna pri vrhu. Oba sta zbrala štiri udarce pod parom. Še enega več je potreboval na petem mestu Francoz Matthieu Pavon.

McIlroy, zmagovalec štirih turnirjev major, je drugič zapored osvojil drugo mesto na OP ZDA in po tekmovanju hitro zapustil igrišče Pinehurst ter ni želel govoriti s prisotnimi novinarji.

Rory McIlroy je s štirimi luknjami do konca še vodil, nato pa popustil v zaključku. FOTO: Jim Dedmon/Reuters
Rory McIlroy je s štirimi luknjami do konca še vodil, nato pa popustil v zaključku. FOTO: Jim Dedmon/Reuters

Scheffler razočaral

Prvi favorit turnirja in najboljši igralec na svetu, Američan Scottie Scheffler, ki je letos dobil tudi prvi veliki turnir leta, masters v Augusti, se v Severni Karolini ni znašel. Po novem dnevu nad parom je skupaj zbral osem udarcev nad parom, kar je bilo dovolj le za delitev 41. mesta. Zmagovalec drugega letošnjega majorja, prvenstva PGA, Xander Schauffele je zadnji dan nekoliko popravil uvrstitev in si razdelil sedmo mesto.

Četrti in zadnji major sezone bo 21. julija, ko bo Škotska gostila britansko odprto prvenstvo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine