Dober prvi polčas Slovenije s Srbijo

V Splitu nov poraz, tokrat s 6:17, za slovensko izbrano vrsto na prvenstvu stare celine.
Fotografija: Slovenski vaterpolisti so se polovico tekme odlično kosali s srbskimi. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Slovenski vaterpolisti so se polovico tekme odlično kosali s srbskimi. FOTO: Roman Šipić

Slovenski vaterpolisti so na evropskem prvenstvu v Splitu doživeli še tretji poraz. Srbija je v skupini D ugnala Slovenijo visoko s 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0). V nadaljevanju se bo Slovenija na EP borila za razvrstitev od 13. do 16. mesta, naslednji nasprotnik pa bo v nedeljo ob 11.30 Malta. Slovenski vaterpolisti so že v sredo izgubili ključno tekmo predtekmovanja z Izraelom (5:9) ter zapravili priložnost, da se prebijejo v osmino finala in se borijo za višjo uvrstitev. Glede na razmere v svetovnem vaterpolu je bilo jasno, da je Srbija v dvoboju s Slovenijo izraziti favorit in po težavah v prvem delu, so Srbi to tudi potrdili.

Uvod v tekmo se je začel z dvema hitrima goloma Srbije in vse je kazalo, da bo mreža slovenskih vratarjev Jureta Betona in Gašperja Žurbija do konca dodobra prerešetana. A varovanci Krištofa Štromajerja se niso dali. Premierni gol za 1:2 za najprej dosegel Marko Blažič z lepim golom z razdalje, kasneje je na 2:4 znižal najboljši strelec reprezentance Benjamin Popović. Pravo presenečenje pa je sledilo v drugem delu, ko sta Jaša Kadivec in Popović že s svojim šestim golom na EP Slovenijo približala na 5:4. Le nekaj kasneje so bili Slovenci povsem blizu, ko je prvi gol dosegel tudi najboljši strelec lanskega slovenskega prvenstva Vukašin Stefanović.

A tik pred odmorom so Srbi pobegnili na 7:5. Po menjavi strani je najizkušenejši v slovenski vrsti Matej Nastran, ki je za Slovenijo igral že na EP 1999 v Firencah, sicer še znižal na 9:6, nato pa Srbi pokazali, da so se ob odmoru vendarle dogovorili, da morajo tekmeca vzeti resno in do konca so kljub dobrim obrambam Žurbija zadevali z vseh položajev.

Komentarji: