Francozi brez oddanega niza prek Nemcev, velik preobrat Brazilcev

S petkovimi obračuni skupinskega dela se je v Sloveniji in na Poljskem začelo svetovno prvenstvo v odbojki.
Fotografija: Francoski blok ustavlja napad Moritza Reicherta v dvorani Stožice. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Francoski blok ustavlja napad Moritza Reicherta v dvorani Stožice. FOTO: Jure Makovec/AFP

V slovenski skupini D so zmago zabeležili Francozi, ki so bili s 3:0 v nizih boljši od Nemcev. V skupini B so prav tako v Ljubljani Brazilci po preobratu premagali Kubo s 3:2.

V skupini D so v Stožicah prve tri točke pričakovano vknjižili Francozi. Zmagovalci letošnje lige narodov so bili nekoliko bolj prepričljivi v prvem nizu, v drugem pa zaostajali že s 16:23, a na koncu zaigrali bolje in povedli z 2:0. Tudi v tretjem nizu so nadoknadili zaostanek 17:20 in 19:22 ter slavili s 3:0 v nizih.

Domača reprezentanca Slovenije je prav tako s 3:0 ugnala Kamerun in zasedla vrh lestvice zaradi nekoliko boljšega razmerja med danimi in prejetimi točkami.

Prepričljivo zmago so v skupini B zabeležili Japonci, ki so s 3:0 strli Katar. Japonci imajo tako tri točke, dve pa ima Brazilija. Slednja se je zbrala šele po nenadejanem zaostanku z 0:2 proti Kubi, nato pa ekspresno izenačila in na razliko dobila še odločilni peti niz.

Tekmovanje se je začelo tudi na Poljskem, natančneje v Katovicah, kjer sta se za uvod v skupino C pomerili reprezentanci ZDA in Mehike. Prepričljivo je slavila prva s 3:0 v nizih.

Ob 20.30 so SP začeli tudi branilci naslova Poljaki. Domačini so bili prav tako zanesljivi proti Bolgarom in dvoboj dobili s 3:0 (12, 20, 20).

V soboto bodo v Katovicah in Stožicah igrali v skupinah A, E in F. Na Poljskem bosta v skupini A tekmi Tunizija – Portoriko (17.30) in Ukrajina – Srbija (20.30), v Stožicah pa v skupini E obračuna Turčija – Kitajska (11.00) in Italija – Kanada (21.15). Prav tako v Ljubljani bosta še tekmi Nizozemska – Egipt (14.00) in Argentina – Iran (17.30) v skupini F.

Preberite še:

Komentarji: