Uspešna vrnitev Gajserja na Češkem

Po petih mesecih od poškodbe se je prvak v razredu MXGP Tim Gajser vrnil v svetovno prvenstvo, v prvi vožnji deveti, v drugi peti za sedmo mesto v Loketu.
Fotografija: Tim Gajser je bil na Češkem sedmi. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser je bil na Češkem sedmi. FOTO: Honda Racing

Pet mesecev po poškodbi in operaciji stegnenice se je v svetovno prvenstvo v motokrosu vrnil branilec naslova v razredu MXGP Tim Gajser. Zasedel je sedmo mesto. Glavno spoznanje pa je, da je telesno zelo dobro pripravljen, saj je po devetem mestu v prvi vožnji v drugi bil peti in pokazal dobro formo, kar je lep obet za naprej.

Tretjič zapored je zmagal Romain Febvre. V skupnem seštevku zanesljivo vodi Jorge Prado. Naslednja dirka bo v nedeljo v belgjiskem Lommlu. 

Febvre je dobil prvo vožnjo in bil zanesljivo v vodstvu tudi v drugi, potem pa storil veliko napako in padel na četrto mesto, kar je bilo ravno še dovolj za osvojitev »grand prixa«. Prejel je 42 točk, eno več kot Prado in Jeremy Seewer ter dve več kot presenetljivi zmagovalec druge vožnje Calvin Vlaanderen. Gajser, ki je imel močno podporo slovenskih navijačev, je dobil 28 točk, pred njim sta bila še Glenn Coldenhoff in Ruben Fernandez.

Tim Gajser se je vrnil v karavano. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser se je vrnil v karavano. FOTO: Honda Racing

Gajser, ki je zaradi operacije po nesreči 18. februarja izpustil 11 dirk, tekmovalnih ciljev v tej sezoni nima, želi pa se čim bolje pripraviti za naslednjo. Tudi tretjo dirko zapored je zaradi poškodbe vratnih vretenc izpustil nizozemski zvezdnik Jeffrey Herlings.

Jan Pancar je v razredu MX2 vožnji končal na 15. in 16. mestu, kar mu je skupno na dirki prineslo skupno 17. mesto in novih 11 točk v SP. Dirko je dobil Belgijec Jago Geerts pred Nemcem Simonom Längenfelderjem, tretji pa je bil Nizozemec Kay de Wolf. V SP je prvi danes petouvrščeni Italijan Andrea Adamo (531), Pancar je deseti z 253 točkami.

Preberite še:

Komentarji: