Jan Pancar po slabših startih ujel deseterico

Slovenski motokrosist je na dirki svetovnega prvenstva v Indoneziji v razredu MX2 osvojil deveto mesto, v eltinem razredu MXGP najboljši Romain Febvre.
Fotografija: Indonezijsko premierno preizkušnjo za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2 je Jan Pancar sklenil z uvrsttivijo med deseterico najboljših. FOTO: AMZS
Odpri galerijo
Indonezijsko premierno preizkušnjo za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX2 je Jan Pancar sklenil z uvrsttivijo med deseterico najboljših. FOTO: AMZS

Slovenski motokrosist Jan Pancar je na dirki svetovnega prvenstva v Indoneziji na veliki nagradi Sumbawe v razredu MX2 osvojil deveto mesto. Deseto dirko sezone je v tem razredu dobil Belgijec Lucas Coenen. V elitnem razredu MXGP, kjer zaradi poškodbe še vedno ne nastopa svetovni prvak Tim Gajser, je slavil Francoz Romain Febvre.

Coenen je stopil na najvišjo stopničko povsem belgijskega odra za zmagovalce. Drugi je bil Liam Everts, tretji pa Jago Geerts. Coenen, ki je zmagal prvič v razredu MX2, je bil sicer najhitrejši v obeh vožnjah in je domov odnesel maksimalnih 50 točk.

Na otoku Zahodna Nusa Tenggara je kot edini Slovenec nastopil Pancar, ki je prvič v karieri vozil na indonezijski preizkušnji. Na dirko je prišel z dobro spodbudo iz Nemčije, kjer je bil šesti.

V prvo vožnjo se Pancar ni podal preveč uspešno, saj je prvo merilno točko prevozil na 16. mestu. Na mehki stezi, ki je spreminjala linije v ovinkih iz kroga v krog, so tekmovalce na določenih mestih ovirali tudi kamni. Kljub vročini in visoki vlažnosti se je slovenski motokrosist izkazal v drugem delu vožnje ter napredoval do desetega mesta, na katerem je tudi pripeljal v cilj.

Tudi start druge vožnje se Pancarju ni izšel po željah, a je nadaljeval bistveno bolje in se že ob koncu prvega kroga prebil na 11. mesto. V cilj je pripeljal kot osmi in skupno osvojil deveto mesto.

Jan Pancar ima še rezerve, v obeh vožnjah je začel slabše. FOTO: Goran Kroselj
Jan Pancar ima še rezerve, v obeh vožnjah je začel slabše. FOTO: Goran Kroselj

Francoz pred vodilnim Špancem

Febvre je v razredu MXGP slavil pred Špancem Jorgejem Pradom in Švicarjem Jeremyjem Seewerjem. Francoz je prvo vožnjo končal na drugem mestu, drugo pa je dobil. V skupnem seštevku točkovanja za SP še naprej zanesljivo vodi Prado, ki ima pred Febvrejem 101 točko prednosti.

V elitnem razredu še ne nastopa Gajser, čeprav se je Slovenec po poškodbi in zlomu noge na zadnji pripravljalni dirki že vrnil na motor in trenira na svoji domači stezi.

Enajsta od skupno 19. dirk sezone za svetovno prvenstvo bo v nedeljo, 2. julija, spet v Indoneziji, ko bo na vrsti velika nagrada Lomboka.

Preberite še:

Komentarji: