Gajser se je v Milanu družil z Marquezom

Svetovnemu prvaku v motokrosu Timu Gajserju bo družbo pri Hondi delal avstralski dirkač.
Fotografija: Hondini šampioni so se zbrali v Milanu (z leve): Toni Bou, Tim Gajser in Marc Marquez. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Hondini šampioni so se zbrali v Milanu (z leve): Toni Bou, Tim Gajser in Marc Marquez. FOTO: HRC

Čeprav se je sezona za svetovno prvenstvo v motokrosu, v kateri je najgloblji pečat pustil Tim Gajser, končala pred poldrugim mesecem, se obveznosti 22-letnega asa kar ne končajo. Nazadnje je bil v Milanu, kjer je včeraj njegova Honda HRC priredila medijski dan in predstavila svoje voznike za novo sezono. Na predstavitvi je bil tudi Marc Marquez, zvezdnik motogp, ki si je letos pridirkal šesti naslov svetovnega prvaka.

"Zelo se veselim prihodnje sezone. Letošnja je bila izjemna, polna je lepih spominov, zdaj pa se moram zbrati za to, kaj me čaka naprej in se dobro pripraviti za 2020. Motor je odličen, kar pomeni, da se lahko osredotočim nase, letos sem pokazal, da lahko zmagam v vseh razmerah. Kakorkoli, naslednje leto bo še težje in na to se moram pripraviti. Branjenje naslova ne bo preprosto, saj bo v konkurenci vrsta hitrih voznikov. Vendar pa vem, kaj moram storiti in verjamem, da sem v najboljši ekipi, da to tudi udejanim," je razmišljal trikratni svetovni prvak, ki je svoj drugi naslov v elitnem razredu MXGP osvojil z ogromno prednostjo 202 točk. Kar sedem zmag je dosegel v neprekinjenem nizu, prepričal pa je tudi na mivki v Lommlu, na prizorišču, ki mu je najmanj všeč, mu nihče ni bil kos – potrdil je izjemen napredek na peščeni podlagi. 

Šele poldrugi mesec je minil, odkar je Tim Gajser osvojil naslov svetovnega prvaka, a haloški as že razmišlja o novi sezoni. FOTO: Matej Družnik/Delo
Šele poldrugi mesec je minil, odkar je Tim Gajser osvojil naslov svetovnega prvaka, a haloški as že razmišlja o novi sezoni. FOTO: Matej Družnik/Delo

 

Prelomno leto: Amerika ali Evropa?


Za piko na i se je po sezoni za svetovno prvenstvo Gajser izkazal še z zmago v razredu MXGP na dirki za pokal narodov, na superkros spektaklu v Las Vegasu pa se je enakovredno kosal z ameriškimi asi in jim po zgolj petih dnevih treninga zapretil s petim mestom. Amerika ga mika že od otroštva in vse bolj se bliža odločitev, kje bo nadaljeval kariero leta 2021, saj se mu po koncu prihodnje sezone izteče pogodba s Hondo. 

Pri Hondi so včeraj javno predstavili še novega dirkača, ki bo delal družbo Gajserju v prihodnji sezoni. Brianu Bogersu so se zahvalili za sodelovanje, njegovo mesto pa po novem zaseda mladi Avstralec Mitch Evans, ki je lani uspešno prestal premierno sezono v MX2. Dvakrat se je uvrstil na stopničke, v Argentini in na Portugalskem, tretjino sezone pa izpustil zaradi poškodbe. Sezono je sklenil na 11. mestu v prvenstvu.
 

Komentarji: