Gajser v kvalifikacijah zaostal le za Francozom

Svetovni prvak Tim Gajser je osvojil drugo mesto v kvalifikacijah pred jutrišnjo predzadnjo dirko MXGP v Franciji. V petek sprejem v Mariboru.
Fotografija: Tim Gajser je bil drugi v kvalifikacijah. FOTO: Honda Racing
Odpri galerijo
Tim Gajser je bil drugi v kvalifikacijah. FOTO: Honda Racing

Slovenski motokrosist Tim Gajser, ki si je že pred koncem sezone zagotovil naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, je v kvalifikacijah predzadnje postaje v francoskem St. Jean d'Angelyju končal na drugem mestu. Ugnal ga je le domačin Romain Febvre.

Gajser je prejšnji teden na Finskem predčasno osvojil naslov svetovnega prvaka za leto 2022 in postavil piko na i sezoni, v kateri je prevladoval in je bilo le vprašanje časa, kdaj bo tudi v praksi potrdil veliko prednost v skupnem seštevku.

Švicar Jeremy Seewer, ki je imel edini še možnosti, da bi prehitel Slovenca, dve dirki pred koncem zaostaja 104 točke.

Danes je bil v kvalifikacijah najboljši Febvre, lani drugi v SP, ki je letos dolgo okreval po poškodbi. S tretjega izhodišča pa bo nedeljsko dirko začel Seewer.

Gajser si je že zagotovil naslov svetovnega prvaka. FOTO: Honda Racing
Gajser si je že zagotovil naslov svetovnega prvaka. FOTO: Honda Racing

V razredu MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar danes imel deveti dosežek, le mesto za Belgijcem Jagom Geertsom, vodilnim v SP s 676 točkami. Na prvem mestu je kvalifikacije končal njegov najbližji tekmec v SP, domačin Tom Vialle (661 točk), za njim sta bila še en Francoz Thibault Benistant in Belgijec Liam Everts.

Prva vožnja elitnega razreda MXGP se bo v nedeljo začela ob 14.15, druga ob 17.10, v MX2 pa bosta vožnji na sporedu uro prej.

V petek ob 18, uri bo imel petkratni svetovni prvak Gajser sprejem za navijače na Trgu svobode v Mariboru. 

Preberite še:

Komentarji: