Golovkin letos ne bo branil naslova

Boksarski spopad Kazahstanca Genadija Golovkina in Japonca Rjota Murate so prestavili za nedoločen čas.
Fotografija: Genadij Golovkin (na fotografiji levo) ko je leta 2016 v londonski O2 Areni opravil s Kellom Brookom in si zagotovil naslove po verzijah WBC, IBF in IBO v srednji kategoriji. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters
Odpri galerijo
Genadij Golovkin (na fotografiji levo) ko je leta 2016 v londonski O2 Areni opravil s Kellom Brookom in si zagotovil naslove po verzijah WBC, IBF in IBO v srednji kategoriji. FOTO: Andrew Couldridge/Reuters

Prireditelji boksarskega obračuna za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji med branilcem naslova Kazahstancem Genadijem Golovkinom in Japoncem Rjotom Murato, ki bi moral biti 29. decembra v Saitami, so sporočili, da so morali dvoboj odpovedati oziroma za nedoločen čas prestaviti, poroča agencija AFP.

Razlog je dobro znan, japonska vlada je namreč v ponedeljek v strahu zaradi pojava novega seva koronavirusa zaprla meje za tujce. Že pred boksarskim dvobojem so Japonci odpovedali nekatera druga tekmovanja, tudi finale velike nagrade umetnostih drsalcev v Osaki.

»Razočaran sem, a zdravje in varnost morata vedno biti na prvem mestu. Na vrnitev v ring bom moral še počakati, upam, da se bodo spomladi razmere izboljšale in da bo dvoboj takrat možen,« je dejal Golovkin, ki ni boksal vse od decembra lani, ko je premagal Poljaka Kamila Szeremeto, ki se je v dvoboju štirikrat znašel na tleh.

Golovkin je v karieri dobil 40 od 42 dvobojev. Enkrat je izgubil, enkrat pa se s tekmecem razšel brez zmagovalca. Murata, olimpijski prvak iz Londona, je doslej v profesionalni karieri zabeležil 16 zmag in dva poraza.

Preberite še:

Komentarji: