Iz karantene do zelenega suknjiča

Američan Dustin Johnson je zmagal na mastersu v Augusti.
Fotografija: Dustin Johnson se je veselil z zaročanko Paulino Gretzky. FOTO:  Patrick Smith/AFP
Odpri galerijo
Dustin Johnson se je veselil z zaročanko Paulino Gretzky. FOTO:  Patrick Smith/AFP

Ameriški golfist Dustin Johnson je zmagovalec 84. mastersa v Augusti. Do zmage na enem od najbolj prestižnih prizorišč največjih turnirjev je prišel s prepričljivo igro v vseh štirih krogih. To je njegov drugi naslov na turnirjih major po US Opnu 2016.

Šestintridesetletni Johnson je v Augusto prišel kot vodilni igralec na svetu, vendar na stavnicah ni bil glavni favorit, saj ni bilo jasno, kakšna je njegova forma, potem ko je pred dobrim mesecem zbolel za covidom-19. Enajst dni je preživel izoliran v hotelu - imel je le blažje simptome bolezni, na golf igrišča pa se je vrnil šele prejšnji teden na pripravljalnem turnirju v Houstonu.Johnson je prvi novembrski masters v zgodovini - letošnji je bil iz aprila prestavljen zaradi koronske pandemije - ter doslej edinega, ki je potekal brez gledalcev, dobil z rekordom štirih dni v Augusti. Zmagal je z rezultatom -20 oziroma 268 udarci ter tako izboljšal dosežka rojakov Jordana Spietha iz 2015 in Tigerja Woodsa 1997, ki sta slavila z osemnajstimi udarci pod parom igrišča.

Tiger Woods je porabil deset udarcev na eno luknji. FOTO: Patrick Smith/AFP
Tiger Woods je porabil deset udarcev na eno luknji. FOTO: Patrick Smith/AFP


Johnson je najbližja zasledovalca Avstralca Camerona Smitha in Sungjaea Ima iz Južne Koreje premagala za pet udarcev. Četrtouvrščeni, Američan Justin Thomas, je zaostal osem udarcev, Južnoafričan Dylan Frittelli in Rory McIlroy s Severne Irske na petem mestu pa sta porabila še en udarec več.
 

Neslavni rekord Woodsa


Petnajstkratni zmagovalec majorjev in branilec naslova Tiger Woods si bo za vedno zapomnil letošnji nedeljski krog. Na igralnem polju 12, paru 3, je potreboval deset udarcev, kar je njegov najslabši rezultat na eni luknji v karieri oziroma v 24-letni profesionalni karieri ali 23.789 odigranih luknjah na turnirjih PGA. Woods je turnir vseeno končal v stilu; na preostalih šestih luknjah je naredil pet birdiejev in z rezultatom 287 zasedel 38. mesto.

Preberite še:

Komentarji: