Jakob Nedoh nokavtiral še Angleža, osvojil pas in ček za 100.000 dolarjev

Slovenski as mešanih borilnih športov je v Dublinu slavil odmevno zmago na zaključnem turnirju evropske serije PFL.
Fotografija: Jakob Nedoh je novi prvak evropske serije PFL. FOTO: Jose Peñuela
Odpri galerijo
Jakob Nedoh je novi prvak evropske serije PFL. FOTO: Jose Peñuela

Jakob Nedoh, slovenski as mešanih borilnih športov (MMA), je novi prvak evropske lige PFL. Na zaključnem turnirju v Dublinu je 27-letni Koprčan v spektakularnem velikem finalu poltežke kategorije (do 93 kilogramov) v drugi rundi nokavtiral Angleža Simeona Powlla. Z izjemno predstavo si je priboril ček za 100.000 dolarjev, še bolj kot lepe denarne nagrade pa se je razveselil vstopnice za ameriško serijo PFL 2024, v kateri zmagovalci prejmejo po milijon ameriških »zelencev«.

Nedoh je obračun začel odločno in že v uvodni rundi tri leta mlajšemu tekmecu zadal več močnih udarcev. Za nameček ga je dvakrat vrgel kot majhnega otroka. Toda Powell se je po začetni Jakobovi prevladi vrnil v igro in ga tudi sam nekajkrat zadel, še posebej nevaren je bil njegov poskus z letečim kolenom. Zaradi boljšega zaključka so domači komentatorji menili, da je runda pripadla 24-letnemu Londončanu, čeprav je v seštevku močnejši vtis vendarle zapustil slovenski šampion.

image_alt
Bodoči magister na dublinskem spektaklu v boj za 100.000 dolarjev

Druga runda se je začela podobno kot prva – z Nedohovo pobudo, ki je hitro obrodila sadove. Po dobri minuti je namreč Powlla dobro zadel z desnim poldirektom, z levim krošejem pa ga je spravil na tla, kjer je nato na veselje svojih številnih navijačev, ki so glasno vzklikali »Jakob, Jakob!«, dokončal svoje delo. Sodniku po minuti in 16 sekundah v drugi rundi ni preostalo drugega, kot da je prekinil dvoboj, in za zmagovalca razglasil »Gorilo«, kakor se glasi Jakobov vzdevek.

Tudi Simeon Powell (desno) je občutil moč Jakoba Nedoha. FOTO: Jose Penuela
Tudi Simeon Powell (desno) je občutil moč Jakoba Nedoha. FOTO: Jose Penuela

Nedoh: To je šele začetek

Koprski as, sicer član ljubljanskega T'n'T Gyma, je tako dosegel še osmo zmago zapovrstjo. V poklicni statistiki ima sicer tudi en poraz, ki pa ga ne šteje, ker ga je pred leti doživel na amaterskem turnirju. Powell je po nokavtu potreboval kar nekaj časa, da je prišel k sebi, po krstnem porazu (po devetih zaporednih zmagah) pa ni skrival velikega razočaranja. Nedoh je tudi po koncu dvoboja pokazal, da je velik človek in športnik, saj je po krajšem slavju odkorakal do tekmeca in ga nato tolažil na tleh.

»Zdi se mi, kot da sanjam. To je rezultat trdega dela in odrekanja. A to je šele začetek,« je po odmevni zmagi (na)povedal diplomirani profesor športne vzgoje (od konca podiplomskega študija ga loči le še magistrska naloga), ki je na poti do zaključnega turnirja PFL in velikega finala konec marca v Newcastlu že v uvodni rundi nokavtiral Italijana Riccarda Nosiglio in nato pred dobrima dvema mesecema v Parizu pred očmi francoskega nogometnega zvezdnika Kyliana Mbappeja – prav tako v prvi rundi – še domačega matadorja Anthonyja Salamona.

Preberite še:

Komentarji: